StoryEditorOCM
DalmacijaEVO IH OPET

Slavić: Vitali mi prijeti!; Vitali: Nisam ga ni vidija!

Piše PSD.
27. studenog 2014. - 23:20

I tek što smo vas izvijestili o sukobu između bivšeg i sadašnjeg načelnika Sućurja – Ivana Vitalija i Ivana Slavića, dva su se Ivana ponovno ‘pohvatala’. Javio nam se HDZ-ovac Slavić i požalio da je Vitali ponovno prijetio njemu i njegovu ocu.

– Ponovno mi je prijetio, tako da zaista više ne znam što mi je činiti. Policija zna da me pokušao pregaziti, a sada i šira javnost, pa će valjda oni koji me trebaju zaštititi od nasilja to i napraviti, kaže Slavić.

Nezavisni vijećnik Ivan Vitali ne može vjerovati da je Slavić, kaže, toliko sposoban izmišljati.

– Ja mu prijetio?! Pa ja njega jučer uopće nisam vidio! Kakve su to bedastoće?! Gdje su mu svjedoci? Pa, ovo je lakrdija... Ja se ne služim prijetnjama, nego ću ga kao građanin prijaviti inspekciji za bespravne radove koje izvodi, i koje sam fotografirao, tako da, za razliku od Slavićevih nebuloza, ovdje postoje dokazi, kaže Vitali.

Norvežani svoje završili

U Sućurju, a to vam već na uši izlazi, godinama traje rat mještana, političkih garnitura, domaćih i norveških investitora oko izmjena i dopuna prostornog plana. Kako je plan, nakon puno prosute žuči, konačno prošao propisanu proceduru u lokalnoj zajednici, čeka se tek ‘zeleno svjetlo’ državnih institucija da se definitivno i amenuje, nikakva povoda za konflikte više nema, a opet, evo vidite – svađe temperamentnih Sućurjana pune naše stupce.

Norvežani su javno objavili da su kupili dovoljno zemlje za svoj projekt, a njihova predstavnica više ne obilazi Sućurjane sa zamamnim ponudama za kupnju zemljišta, što je i zavadilo naivni narod, pa stvarno nije jasno zašto se strasti ne stišavaju. Jedino oko čega se bivši načelnik s nezavisne liste Vitali i aktualni poteštat Slavić na osobnoj razini susreću jest Vitalijev kamp u uvali Mlaska.

Obitelj HSS-sovca Srđana Kačića Bartulovića, još jednog bivšeg načelnika, potražuje povrat zemljišta na iznimno atraktivnoj lokaciji Mlaska na kojoj je Vitalijev kamp. Kačiću Bartuloviću se sudi za navodnu zlouporabu položaja u vrijeme dok je bio prvi čovjek Sućurja u vezi sa spomenutim zemljištem, vrijednim sedam milijuna kuna.

Zakopajte ratne sjekire

Ivan Slavić je nedavno na sudu kao svjedok izjavio da je “prema pričama koje je čuo od svoje bake, to bila zemlja Kačića Bartulovića jer je tu oko maslina radila njihova teta”. Slavićevo svjedočenje ide Srđanu Kačiću Bartuloviću u prilog. I protiv Ivana Vitalija je podignuta kaznena prijava – pa ispada da se boduli rukovode onom zagorskom “sve bum vas tužil!”.

– Mi jesmo politički konkurenti, i u redu je da se kao takvi gombamo, verbalno sučeljavamo na Vijeću, ali ovo što on meni radi, mislim, to jednostavno nije normalno, Slavić širi ruke.

– Ako ćete dalje maltretirati javnost Slavićevim izmišljotinama, to stvarno nije normalno, čudi se Vitali.
Novinar bi dodao da više ništa u Sućurju nije normalno i iskreno pledirao da sumještani, susjedi i rođaci zakopaju ratne sjekire; rat oko zemlje je završio, pa tko je parcelu prodao – prodao, tko nije – lovu vidjeti neće. Zato, mir s Vama!

Saša LJUBIČIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:53