StoryEditorOCM
Dalmacijavrijeme i promet

U Dalmaciji danas i do 35 stupnjeva

Piše PSD.
2. rujna 2015. - 09:19
U Slavoniji i Dalmaciji pretežnosunčano. Na sjevernom Jadranu te u gorskim i sjeverozapadnim kopnenimpredjelima djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a uglavnomposlijepodne i u noći očekuju se ponegdje kiša i lokalni pljuskovi sgrmljavinom, prognozira za srijedu Državni hidrometeorološki zavodHrvatske (DHMZ).

Vjetar slab do umjerensjeveroistočni, U Slavoniji sjeverozapadni, a na Jadranu jugozapadnjak isjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i bura. Najviša dnevnatemperatura uglavnom od 25 do 30, a u Dalmaciji i Slavoniji od 30 do 35Celzijevih stupnjeva.

Promet

Zbog prometne nezgode na 95. kmautoceste A1 u smjeru Splita, vozi se jednim trakom, otežano,izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na većini važnijihcestovnih pravaca promet je slab, vozi se bez posebnih ograničenja uzuglavnom povoljne vremenske uvjete, dok su kraći zastoji mogući nadionicama cesta gdje traju radovi. Povremeno je pojačan promet nagradskim cestama i obilaznicama te na prilazima turističkih središta naobali.

Na cestama u gorju, duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja.

Danas do 15 sati, na dionici autocesta A1/A6 Bosiljevo1-Vrbovsko, u oba smjera, traju radovi u pokretu košnje zaštitnog pojasate se u zoni radova vozi jednim trakom usporeno uz ograničenje brzineod 60 km/h.

Danas, 2. rujna od 8 do 16 sati, na dionici autoceste A7 čvorDraga- čvor Sveti Kuzam, bit će zatvoren vozni trak, dok se izmeđučvorova Matulji i Jušići (od 13. do 15. km), u smjeru GP Rupa, vozijednim trakom usporeno.

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan između naplate Sveta Helena ičvora Komin (između 76. i 73. km), zbog radova, u oba smjera, vozi sejednim trakom usporeno.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove redovito.

H
FOTO: IVO RAVLIĆ / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:22