StoryEditorOCM
Dalmacijahumanitarna akcija za teško stradalu sportašicu

RK ‘Vranjic’ za svoju Mateu Lončar skupio 220.595 kuna

Piše PSD.
14. rujna 2013. - 01:34
Rukometni klub “Vranjic“ završio je humanitarnu akciju “Za nju, zbog nje“ tijekom koje se prikupljala novčana pomoć za obitelj njihove članice, 16-godišnje kadetske reprezentativke Matee Lončar koja je u kolovozu prošle godine teško stradala od strujnog udara u svojoj kući te joj je bila potrebna svaka pomoć za što bolji oporavak na rehabilitaciji u Krapinskim toplicama.

O Matei smo i mi pisali na našim stranicama pozivajući također sve ljude dobre volje da pomognu na bilo koji način ovoj mladoj sportašici grada Solina.

- Tijekom akcije prikupljeno je ukupno 220.595 kuna – obavještava nas Željko Ljubičić, predsjednik Uprave RK “Vranjic“.

- Želio bih ovom prilikom u ime obitelji Lončar i našega rukometnoga kluba zahvaliti svima koji su novčano i na bilo koji drugi način sudjelovali u akciji. Posebno bih na potpori i provedenim akcijama prikupljanja novčane pomoći zahvalio učenicima i nastavnicima V. gimnazije “Vladimir Nazor“ i Ekonomsko-birotehničke škole iz Splita, kao i njihovim ravnateljicama, Ankici Kovač i Kseniji Meštrov, učenicima i nastavnicima solinskih osmoljetki: “Vjekoslav Parać“, “Don Frane Bulić“ i “Kraljica Jelena“ te njihovim ravnateljima, Đuri Baloeviću, Anđelki Slavić i Vesni Kljaković, učenicima i nastavnicima OŠ “Bijaći“ iz Kaštela i njihovoj ravnateljici Jadranki Šošić, djeci i zaposlenicima solinskog Dječjeg vrtića “Cvrčak“, kao i njegovu ravnatelju Davoru Mikasu, Gradu Solinu i gradonačelniku Blaženku Bobanu, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Općini Lećevica, župniku župe Sv. Kajo don Nikoli Bodrožiću, Zakladi hrvatskih branitelja, Koordinaciji udruga Domovinskog rata grada Solina, Hvidri Kaštela, koji su i prije pokretanja ove naše akcije nesebično pomagali obitelj Lončar – u dahu će Željko Ljubičić, upućujući i veliko hvala svim znanim i neznanim pojedincima, tvrtkama, udrugama i  jedinicama lokalne samouprave koji su se odazvali ovoj akciji.

Pomoć Mateinoj obitelji

- Među njima bismo posebno na nesebičnosti zahvalili saborskom zastupniku Jakši Baloeviću te Darku Podrugu i  Marku Maslaću, Agenciji Eko-Kaštelanski zaljev, tvrtkama “Elmap” d.o.o., “Kavelj” d.o.o. i “Itel” d.o.o., zatim Solinskoj zajednici športova, Hrvatskom rukometnom savezu, muškoj i ženskoj hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji te ženskoj kadetskoj hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji, kojoj je i Matea bila članica. Zahvaljujemo lokalnim i nacionalnim medijima, elektroničkim i pisanim, koji su prenijeli naš poziv za pomoć Matei i njezinoj obitelji i do onih kojima se pojedinačno nismo obratili za pomoć - veli nam Željko Ljubičić.

Svi koji i nadalje žele novčano pomagati obitelji Lončar mogu to učiniti uplatom na tekući račun Mateina oca Ivana Lončara na broj računa otvoren kod Poštanske banke: 2390001-3209218687.

Mia Sesartić


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:58