StoryEditorOCM
Dalmacijaugostitelj ante jelčić, vlasnik ‘starog resnika’, na mukama

PROPAO POSAO ‘Kako gostu reći da ne može dobiti kavu, propadaju sladoled i meso...’

Piše PSD.
13. srpnja 2011. - 13:03
Nakon prošlogodišnjeg incidenta kada su im zbog ispusta fekalija iz apartmanskog naselja Resnik objekt i plaža deset dana bili zatvoreni, i ove sezone u ugostiteljskom objektu “Stari Resnik”, u vlasništvu Ante Jelčića, bilježe nenadane poslovne gubitke. Naime, još od prošlog ponedjeljka svakim danom, osim vikendom, HEP im u vremenu od 9 do 13 sati isključuje struju, kako im je kazano, zbog radova na zamjeni dovodnih kabela.

 - Ovo što se kod nas događa graniči s ludilom. HEP obavlja radove tijekom turističke sezone, u razdoblju kada jedino možemo zaraditi neku kunu.

Gosti nam, među kojima su brojni i stranci, ujutro dolaze, naručuju kavu i sladoled, a ja im moram kazati kako to ne mogu dobiti jer nemamo struje.

Svako jutro gubimo pedesetak kava, pokvarilo nam se sigurno 500 kilograma sladoleda, a o mesu i ostalim namirnicama da i ne govorimo, žali se vlasnik “Starog Resnika” Ante Jelčić, navodeći kako im u objektu bez struje ne može doslovno ništa funkcionirati.

 - Gosti nas gledaju u nevjerici, ne možemo im pripremiti kavu, nema nam smisla ni raditi, kaže Jelčić, pitajući se tko će im nadoknaditi štetu i tko će plaćati rate kredita koji su podigli kako bi uredili objekt i plažu.

Onaj tko se u Kaštelima uspješno bavi turizmom ravno je tomu kao da je dobio putovanje na Mars, dodaje Jelčić, pitajući se je li HEP radove koje izvodi sada, u srcu sezone, mogao obavljati ostalih deset mjeseci u godini.

 - Kada im slučajno ne bih platio račun za ovaj mjesec, u kojemu smo pola radnog vremena bez struje, odmah bi uslijedilo isključenje. Što je najgore, nitko nas ni o kakvim radovima nije obavijestio, osim što je u “Slobodnoj Dalmaciji” prošlog ponedjeljka izišla obavijest kako nećemo imati struje, napominje Jelčić pokazujući nam velike količine sladoleda koji se jučer, za našeg posjeta, iz krutog pretvorio u tekuće stanje.

 - Prošlo ljeto su nam sezonu poremetile fekalije, a ovo ljeto isključenja struje. Što će biti dogodine?, pita se Ante Jelčić.

jakov žarko / Snimio joško šupić / cropix

Nikša Laušić: Došlo je do naše pogreške

Iz HEP-a navode kako je riječ o neodgodivim radovima na sanaciji naponskih prilika.

 - U pravilu nemamo običaj iste potrošače isključivati nakoliko dana zaredom, međutim u ovom slučaju je došlo do naše pogreške i ovim putem se korisniku ispričavamo. Od danas više neće biti isključivanja iz mreže, kazao je Nikša Laušić, zamjenik direktora HEP-a u Splitu i glasnogovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:08