StoryEditorOCM
Dalmacijazemlja i kamen bez suglasnosti

Mještani Malog rata u problemima zbog kašnjenja radova: Kako ćemo gostima reći da plaže više nema?!

6. travnja 2016. - 00:08
Dugi Rat, 050416. Nekolicina mjestana malog rata bune se zbog izgradnje setnice uz more. Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Drugdje se sve radi da bi se dobila plaža, a ovdje da se uništi. Nemojte nas krivo shvatiti, svim smo srcem za proširenje plaže i šetnicu, ali ne ovako – govori nam petnaestak stanara Malog rata, koji su se uz gomile nasute zemlje i kamenih gromada na mjestu gdje je nekada bila plaža okupili s nadom da će interes javnosti odgovorne potaknuti na uvažavanje njihovih želja i potreba.

A ono za čim vape je funkcionalna, ako već ne uredna plaža prije dolaska prvih gostiju.

- Projekt proširenja plaže rađen je bez suglasnosti mještana. Mi uopće ne znamo na što će ovo sličiti kada konačno i bude dovršeno. No, ono što znamo je da nam uskoro stižu gosti koji nam se godinama vraćaju radi te plaže. U Malom ratu im ionako nemamo ništa drugo ponuditi - objašnjava nam Anita Tomić, uvodeći nas u priču, dok s pažnjom koračamo preko blatnjavih gromada tražeći komad žala.

- Što ću ja reći mladoj obitelji koja mi uskoro dolazi s petomjesečnom bebom i dvogodišnjim djetetom? Da plaže čiju su sliku vidjeli na internetu kada su se odlučili kod nas rezervirati smještaj više nema? - nadovezuje se Anamarija Mandić, navodeći kako bi za uredno plaćene poreze trebali barem zadržati postojeću kvalitetu ponude, ako je već ne mogu unaprijediti.

- Sad bih ja, kao dobar domaćin, njima to trebala javiti i otkazati rezervaciju. A tko će mi to nadoknaditi. Od čega ću živjeti? - nastavlja naša sugovornica, ističući kako ni alternativa prešućivanja problema ne donosi bolju budućnost, jer će internetske recenzije razočaranih gostiju otjerati buduće putnike.

CIJELU PRIČU ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SLOBODNE DALMACIJE OD SRIJEDE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:28