StoryEditorOCM

Otvoreno Kaštelansko ljeto: tijekom srpnja i kolovoza više od 90 izvedbi

Piše PSD.
21. lipnja 2014. - 01:59
Bijela golubica poletjela je u zrak iz ruku “Miljenka i Dobrile”. Na taj način kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić svečano je otvorio ovogodišnje kaštelansko kulturno ljeto na čijem će se repertoaru tijekom srpnja i kolovoza naći više od 90 izvedbi. Večer svečanog otvorenja prošla je u znaku mode i to one tradicijske mode. Na reviji “Nostalgija” svoje kreacije predstavile su Gordana Radić, Branka Vukušić, Kata Šešerin, Viletina, te lokalna kreatorica Mirjana Ojdanić.

- Ovogodišnje kaštelansko kulturno ljeto započelo je ranije od prijašnjih godina. Svim našim posjetiteljima ove smo godine nastojali pružiti sadržajniji, kvalitetniji program u kojemu će, vjerujemo, svatko naći nešto za sebe.

Po prvi put u kaštelima će se tijekom ljeta održati, primjerice, irska večer - kazala je gradska pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić

- Fizički smo odvojili zabavno ljeto od kulturne ponude te smanjili broj događanja u odnosu na prošlu godinu, kako bismo podigli kvalitetu same manifestacije. Zadovoljstvo mi je što su u programu našli mjesta gostujući kulturni sadržaji, kao što su spektakl “Mozart u vrtu”, koncert renomiranog glazbenika Filipa Merčepa ili predstava “Važno je zvati se Ernešto”, koja je tek nedavno doživjela premijeru u Splitu - kazala je Zokić zaključivši kako “okosnicu manifestacije i dalje čine vrijedne kaštelanske udruge”.

- One su naše pravo bogatstvo, s događanjima koja su prepoznata izvan granica našega grada, kao što su Večeri dalmatinske pisme, Međunarodna smotra folklora, nagrađivana predstava “Ona krajica”, koncerti domaćih klapa, koji će doživjeti finale na zatvaranju Kaštelanskoga kulturnog ljeta s klapom “Cambi” i njihovim gostima.

Kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić kazao je kako će Grad u razvoj i promociju kulture i dalje ulagati financijska sredstva, u skladu s proračunskim mogućnostima.

-Imamo bogatu kulturu, a ona je i biti će dio naše turističke ponude - kazao je gradonačelnik Udovičić.

Mia Sesartić
Foto: Jakov Prkić / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:36