Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Hrvatska

Objavljeno 06.04.2010. u 19:34

Na internetu objavljen registar branitelja Hrvatske; Računala MORH-a nisu hakirana, netko je presnimio podatke na USB

Screenshot formulara na stranici
U ponedjeljak oko  19.15 sati na Internetu je objavljen registar hrvatskih branitelja, javlja hrt.hr. Prema letimičnoj provjeri koju smo uspjeli napraviti, utipkavanjem imena ili detalja o postrojbi i kontrolnog broja doista se dobiju svi podaci koji su do sada bili državna tajna.

Registar je na Internet postavila nepoznata osoba koja je u uvodu objasnila javnosti već poznate argumente onih koji se zalažu za objavu registra. Prije svega ističe se da je javni intetres nadređen pojedinačnom i privatnom. Kaže se i da je registar u nadležnim institucijama već poznat dovoljnom broju ljudi pa je bilo samo pitanje vremena kad će ga netko objaviti.

Neslužbeno doznajemo da je registar dobiven iz MORH-a pa nije ni potpun jer u njemu nema pripadnika Ministrstva unutarnjih poslova.

Inače, internet stranica www.registarbranitelja.com zbog prevelikog broja posjeta "srušila" se nakon samo dvadesetak minuta od objave.

Autor ili više njih napominju i kako stranica će stranica biti aktivna ograničeno vrijeme "dovoljno kratko da registar ne ostane trajan resurs na internetu, ali opet dovoljno dugo da damo vremena vlasti da organizira vlastiti registar".

Kada vlast odluči objaviti svoj registar (pod bilo kojim uvjetima koji će u svojoj konačnici omogućiti bilo kome uvid u registar) ova web stranica će biti ugašena.

psd

PRETRAŽIVANJE REGISTRA BRANITELJA

Kaznena prijava

Iz MORH-a smo neslužbeno doznali da će biti podignuta kaznena prijava protiv N. N., osobe koja je internetskom portalu dostavila dokumente.

(jl)

Predsjednikov ured bez komenatara

Na internetskoj stranici www.registarbranitelja.com sinoć je objavljen popis osoba za koji njegovi anonimni autori tvrde da predstavlja više od 90 posto registriranih branitelja.

Internetska stranica ubrzo po objavljivanju postala je nedostupna zbog velikog broja ulazaka, ali se i u ono malo vremena koliko je bila dostupna moglo utvrditi da se u njemu mogu pronaći pouzdani podaci o branitelju i njegovom sudjelovanju u ratu.

U pripadajućoj poruci uz registar branitelja njegovi autori navode da su dio osoba izostavili sa popisa radi, kako kažu, njihove sigurnosti.

Kao razloge za objavu nečega što su državni organi označili kao tajni dokument, autori, među ostalim, navode potrebu da se na uvid javnosti dadu podaci koji se ne mogu smatrati tajnima jer kao takvi, ističu, nisu zavedeni ni u drugim zemljama gdje su pravljeni popisi ratnih veterana.

Iz istoga obrazloženja može se zaključiti kako su podaci iz registra prikupljeni u dokumentaciji Ministarstva obrane, jer se kritizira informatička pismenost i način obrade podataka u MORH-u.

Uz to, u internetskom registru nema podataka o braniteljima koji su taj status zaradili u policiji.

I pored toga ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko sinoć je upozorio kako braniteljski podaci nisu procurili iz policije.

Policija je započela kriminalističku istragu kojom će se utvrditi jesu li na anonimnoj internetskoj stranici doista objavljeni podaci iz registra hrvatskih branitelja čime bi bilo počinjeno kazneno djelo odavanja službene tajne, rekao je glasnogovornik ravnateljstva policije Krunoslav Borovec.

Bivši ministar branitelja Ivica Pančić nije znao ništa o objavljenom Registru niti ga je uspio vidjeti, no tvrdi kako su pristup podacima o pripadnicima MORH-a i MUP-a koji su sudjelovali u ratu, imali mnogi.

- U vrijeme dok sam ja bio ministar 2003. su iz MORH-a i MUP-a na disketi ili CD-u došli podaci s imenima branitelja. Tada ih je na popisu bilo ukupno 403 tisuće, a danas ih je više od 500 tisuća. Treba vidjeti da li ovi koji su objavljeni sadrže samo ona imena iz 2003. ili i neka novija. Na taj način moglo bi se utvrditi kada su podaci ukradeni. Možda je recimo netko još prije šest godina kada su slani novi podaci jednostavno presnimio cd i sada ga objavio - objašnjava Pančić koji tvrdi kako on podatke s imenima branitelja iz MUP-a i MORH-a nikada nije otvarao već je proslijedio dalje svojim ljudima u Ministarstvu.

Savjetnik predsjednika Republike za braniteljska pitanja Predrag Matić Fred poručio nam je sinoć da Ured nema komentara na objavu registra branitelja.

- Nemamo dovoljno informacija da bi to komentirali. Kada ih prikupimo sigurno ćemo se oglasiti – rekao nam je Matić, čiji je stav o tajnosti registra branitelja dobro poznat. Matić je za objavu istoga ali, ističe, legalnim sredstvima a ne na način kako je to učinjeno sinoć.

Iznenađen je ostao i predsjednik saborskog odbora za vetarane Ante Kotromanović, jedan od velikih zagovornika objave koji je na putu u Sankt Peterburg.

- Nema pojma što se događa, ali ovo je zaista veliko iznenađenje - poručio je Kotromanović.

Predsjednik HVIDRE Josip Đakić osudio je objavljivanje braniteljskih podataka i zatražio sankcije za one koji stoje iza tog čina. Osude su stigle od još nekih braniteljskih udruga, a predsjednik Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih branitelja Ivan Pšenica izjavio je kako je taj Savez za objavu registra samo ako se s time slože branitelji. A većina branitelja, dodao je, nije za objavu registra.

V. marjanović, (jl)

"Računala MORH-a nisu hakirana, netko je presnimio podatke"

„Osobe koje su objavile vojni dio registra branitelja na internetu zasigurno do podataka nisu došle na način da su izvana hakirali računala u Ministarstvu obrane na kojima se ti podaci nalaze. Ukoliko su podaci procurili iz MORH-a najvjerovatnije su do podataka došli tako što je netko presnimio podatke preko USB-a“, kazao je za Jutarnji list izvor upoznat s funkcioniranjem računalne mreže i zaštite u Ministarstvu obrane.

Prema njegovim riječima, tvrdnje autora internet stranice registarbranitelja.com kako su do podataka došli hakiranjem stranica ministarstva ne bi trebalo uzeti relevantnim.

Spis u kojem je popis branitelja-pripadnika Hrvatske vojske prije nekoliko godina je sastavljen za potrebe Ministarstva branitelja. Taj spis je u MORH-u i Oružanim snagama spremljen na nekoliko mjesta.

Najvjerovatnije je pohranjen u računalima Personalne uprave Ministarstva obrane i Glavnog stožera te u Uprave za vojnu obvezu i mobilizaciju Glavnog stožera.

Zasada nema pouzdanih podataka da li je popis „procurio“ u MORH-u, Glavnom stožeru ili u Ministarstvu branitelja. Glasnogovornik MORH-a Goran Grošinić tvrdi da će MORH ukoliko se utvrdi vjerodostojnost popisa, otvoriti istragu i podići kaznene prijave protiv nepoznatih osoba.

U razgovoru sa informatičkim stručnjakom koji je pratio rutu prema IP adresi na kojoj je registrirana adresa www. registarbranitelja.com uspjeli smo rekonstruirati na koji je način prijavljena ova stranica.

Jedna ili više osoba su 29. ožujka na serveru u Kanzasu u Sjedinjenim Američkim Državama za 6 američka dolara zakupili prazan prostor i registrirali domenu registarbranitelja.com. Vlasnik tog servera, odnosno računala na kojoj je ova domena registrirana je tvrtka invisihosting.

Riječ je o provideru koji daje komercijalnu uslugu zakupa slobodnog prostora i orijentiran je, prema podacima na njihovoj internet stranici, na promicanje slobode govora te zainteresiranima potpuno anonimno omogučuje kreiranje web stranica. Na svojoj internet stranici nude tri hosting paketa pod nazivima - NSA, FBI i CIA.

Naš sugovornik smatra kako su zakupili paket CIA sa 5 gigabajta slobodnog prostora, što je za ovaj registar sasvim dovoljno, platili 6 dolara.

Činjenica da je, zasad nepoznata osoba, ili više njih zakupila prostor na serveru u Kanzasu ukazuje da su bili svjesni kako njihova stranica mogla biti odmah ugašena ukoliko bi bila registrirana na nekom serveru u Hrvatskoj.

Nakon zakupa svog prostora u njega su ubacili bazu podataka branitelja. Potom su u php programu kreirali tražilicu. Naime, autori stranice onemogućili su posjetiteljima da listaju stranice, već moraju u tražilicu, koja je posebno kreirana, upisati ime osobe čije podatke traže.

Kako autori stranice nisu dozvolili dostupnost svih podataka, postoji mogućnost da su prilikom stavljanja registra u bazu podataka određeni podaci izbacivani sa liste.

(jl)

Ministar Ivić: Protuzakonit čin

Objavljeni podaci na internetu nisu Jedinstveni registar hrvatskih branitelja nego dio podataka koji se koristio za izradu JRHB-a. Nadležna tijela pokrenula su istragu kako su ti podaci dospjeli na internet i tko stoji iza njihove objave s obzirom da je riječ o osobnim podacima čija je objava zaštićena Ustavom i drugim zakonima – navodi se u reagiranju Tomislava Ivića, ministra obitelji i branitelja povodom objave JRHB-a na internetu u ponedjeljak poslije podne.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavljivanje tog registra je ocijenilo kao protuzakonit i protuustavan čin i najoštrije je osudilo.

F.L.

Domena u inozemstvu: "Ne dajemo podatke"

Autori pretraživača za imena branitelja za domenu su se obratili u inozmestvu. Hosting su kupili za 9.95 dolara na Whois.net gdje su "registrirali" svoju stranicu i "poslali" je u svijet.

Hrvatske policijske i pravosudne organe čeka iscrpljujući posao traženja mogućnosti da otkriju tko je kupio "prostor na mreži" i napravio pretraživač za izlistavanje hrvatskih branitelja iz domovinskog rata.

"Nikad ne dajemo informacije o svojim klijentima, a posebno ne agentima stranih država. InvisiHosting je američka kompanija i poštovat ćemo sve relevantne američke zakone i propise, ali ništa nas ne obvezuje na suradnju s vladama stranih zemalja pa to ni ne radimo", rekao je vlasnik domene, predsjednik američkog InvisiHostinga Matthew Schiros za Index.hr, naglasivši kako je njegova tvrtka i ranije odbijala slične policijske zahtjeve.

"Događa nam se da istražitelji žele informacije od naših klijenata. Tražili su nas to Britanci, Francuzi, Nijemci, Nizozemci... Nekoliko puta nas je kontaktirao Scotland Yard, ali svaki put smo ih odbili. Jako ozbiljno shvaćamo pravo na slobodu govora i čvrsto vjerujemo da se ona može u potpunosti ostvariti samo ako postoji mogućnost apsolutne anonimnosti".

"InvisiHosting osnovan je s idejom da svatko tko u džepu ima tri dolara i mogućnost pristupa na internetu može komunicirati sa zagarantiranom anonimnošću. Vjerujemo da ljudi moraju imati pravo reći što doista žele i misle bez straha od osvete. Da bi govor u potpunosti bio slobodan, ljudi moraju imati pravo na anonimnost. Zbog toga InvisiHosting nikad neće cenzurirati sadržaje na svojim serverima".

psd

Registar pruža mogućnost za različite statističke obrade i ovdje su prezentirane dvije nama najzanimljivije (vjerujemo da bi se daljnjom statističkom obradom vrlo lagano utvrdile postrojbe u kojima se manipuliralo podacima).

Prvi graf pokazuje broj mobiliziranih vojnika na određeni datum. Okomica pokazuje broj vojnika koji je bio zaveden u registru na određeni dan, dok vodoravna linija pokazuje protek vremena.

Datumi poput Bljeska ili Oluje (ali i neke druge akcije) se jasno vide. Iako se na početku i kraju grafa čini kako je brojno stanje nula, činjenica je da postoji određeni broj vojnika koji se vode u registru i na te datume. Što to točno znači i kako je do toga došlo dajemo vama na prosudbu.

Drugi graf pokazuje broj mobiliziranih vojnika u odnosu na ukupni broj dana njihove mobilizacije.

Primjerice, više od 5.000 ljudi je zavedeno u registar a da su pritom služili u vojsci 5 dana ili manje (preko 350 ljudi je otpušteno isti dan kada su i primljeni, a više od 1500 ljudi je u vojsci boravilo samo dva dana).

Gotovo 20.000 ljudi od pola milijuna branitelja je u registru zavedeno kao da su služili 15 dana ili manje. Preko 12.200 ljudi status branitelja steklo je nakon 01.09.1995.

Zašto?

Nakon dugotrajnog razmišljanja nabrojali smo mnogo razloga zbog kojih treba objaviti registar branitelja, ovo je dio tih razloga.

1. Objavom registra skidamo teret s Vlade. Pritisak javnosti na objavu registra je velik, raste već duže vremena i ušli smo u bezizlaznu situaciju u kojoj jedna strana odbija a druga traži objavu registra. Priroda informacije je da bude slobodna i to se sada dogodilo. Na svim zainteresiranim stranama je da sada iz dostupnih podataka naprave najbolje što mogu. Na svima nama je da se prema ovom registru postavimo odgovorno i da se što prije počnemo baviti našom budućnošću umjesto da se bavimo događajima koji su bili i ostali iza nas.

2. Registar branitelja je dostupan prevelikom broju ljudi. Registar branitelja je dostupan prevelikom broju ljudi na suviše različitih razina pa ga stoga kao dokument više nije moguće pouzdano čuvati, stoga, naša dilema nije bila da li će registar biti objavljen ili neće nego kada, a čak i da nismo mi objavili ovaj registar to bi učinio netko drugi.

3. Registar ratnih veterana je javan u drugim zemljama. Unatoč svemu što je rečeno od strane naše vlasti, nepobitna je činjenica da su slične baze ratnih veterana javno dostupni dokumenti. Ovo je jedan od primjera takve web stranice a koji se odnosi na američke vojnike: http://www.archives.gov/st-louis/military-personnel/public/general-public.html. Pogledajte kako te podatke i njihovu zaštitu reguliraju srodni američki zakoni. Sličnih primjera ima mnogo i svega nekoliko minuta ispred tražilice osigurati će vam pristup sličnim bazama podataka u drugim zemljama.

4. Praktički sve udruge su se u nekom trenutku opredijelile za objavu registra. Iako sada postoji niz pojedinaca i udruga koje se protive objavi registra, mi malo stariji sjećamo se kako je velika većina njih u nekom trenutku zagovarala objavu ovog dokumenta. Kasnije, nakon "političkih konzultacija" svoje su stavove stubokom promijenili. Pretražite malo internet imenima danas najglasnijih i gledajte kako su ti isti ljudi o istoj temi govorili prije nekoliko godina.

5. Javni interes je nadređen pojedinačnom i privatnom. Ustav i zakoni koji reguliraju pitanje javnog interesa jasno definiraju situacije kada javni interes ima prednost pred zaštitom privatnosti. Smatramo kako je ovo jedna od takvih situacija.

6. Registar branitelja nije tajni dokument. Nijedan Zakon ili podzakonski dokument na koji se pozvala Vlada, Ministarstvo Obrane ili Agencija za zaštitu osobnih podataka izrijekom ne definira registar branitelja kao tajni dokument bilo koje vrste. Argument kojim se priječi objava je tobožnja zaštita osobnih podataka unatoč tome što sam Zakon o zaštiti osobnih podataka govori o slučajevima u kojima javni interes (koji je ovdje očigledan) ima prednost. Na samom dokumentu nema nikavih oznaka ili upozorenja o tajnosti sadržaja, a i sam način na koji je dokument bio (ne)zaštićen govori o tome koliko je pažnje tome posvećeno.

7. Tko je Hrvatski branitelj? Jedan od velikih problema su i kriteriji po kojima je netko postao branitelj. Jednostavno nije prihvatljivo da se na identičan način tretira Vukovarski branitelj ili policajac koji je tijekom rata obavljao svoje dužnosti u, primjerice, Istri. Svima nama mora biti jasno tko je tko.

8. Koga treba tražiti u registru? Očigledni su oni pojedinci koji su u registru evidentirani na vrlo kratko vrijeme. Mnogi su evidentirani po svega dan ili dva i to vrlo često nakon završetka svih borbenih djelovanja, a kako bi iskoristili neke od povlastica koje su postojale (primjerice uvoz automobila). Branitelji iz pojedinih sredina samo na temelju braniteljskog staža imaju pravo na besplatne stanove ili druga materijalna prava. Pretražite imena političara (osobito lokalnih), čelnike braniteljskih i drugih udruga, ugledne osobe iz javnog života. Rezultati pretrage bi vas mogli iznenaditi.

9. Što s lažnim braniteljima? Najveći problem u borbi protiv korupcije je u tome što ona nema svjedoka budući da su svi u korupciju uključeni sudionici ujedno i zainteresirani da se o njoj nikada ne sazna. Sakrivanjem registra od javnosti sakrivaju se i dokazi svake nečasne radnje koja se u svezi s ovim registrom dogodila. Nadamo se da će objava ovog registra pripomoći u raskrinkavanju pojedinaca i grupa koje već godinama manipuliraju ovim registrom.

Duboko i vječno poštujući one koji nisu marili za svoj život braneći domovinu kada je to bilo potrebno, svjesni javnog interesa koji je iskazan za registar branitelja, a uzimajući u obzir izvjesnost da će on prije ili kasnije biti objavljen - odlučili smo ovaj registar učiniti dostupan svima. Vjerujemo da će iz ove internet stranice izaći veće i javno dobro, a da su oni koje ćemo u postupku objave naljutiti i razotkriti to ionako zaslužili.

Ovu stranicu posvećujemo novinarima i reporterima koji su stradali tijekom rata; Siniši Glavaševiću, Gordanu Ledereru, Pavi Urbanu te svima onima koje smo već zaboravili, a nismo smjeli.

Nekoliko administrativnih napomena:

1. Ova web stranica ima ograničeno vrijeme trajanja. Obzirom na osjetljivost informacija koje su prezentirane na ovoj web stranici, odluka je da ovaj web site bude online ograničeno vrijeme. To vrijeme će biti dovoljno kratko da registar ne ostane trajan resurs na internetu, ali opet dovoljno dugo da damo vremena vlasti da organizira vlastiti registar. Kada vlast odluči objaviti svoj registar (pod bilo kojim uvjetima koji će u svojoj konačnici omogućiti bilo kome uvid u registar) ova web stranica će biti ugašena.

2. Ograničenje u pretraživanju registra. Pretraga registra je ograničena na način da su kao rezultati pretrage dostupni samo podaci koji su u različitim formama ionako već sada javno dostupni ali nisu koncentrirani na jednom mjestu, tako da je pozitivna identifikacija moguća samo u kombinaciji s drugim elementima koji moraju biti poznate osobi koja pretražuje registar. Iz tog razloga treba biti oprezan sa zaključcima i morate biti 100% sigurni kako se rezultat odnosi upravo na osobu koju pretražujete.

3. Ovaj registar nije cjelovit. U ovom registru branitelja nalazi se više od 90% svih u ovome času registriranih branitelja. Zbog iskazane brige da bi objava cjelovitog registra mogla ugroziti sigurnost pojedinih osoba, a obzirom na nepostojanje preciznog kriterija po kojem bi to bilo moguće utvrditi (nije baš da smo mogli nekoga pitati) iz ovog registra su izuzete sve nama poznate, a potencijalno osjetljive postrojbe.

4. Računalna sigurnost Ministarstva. Računalna sigurnost Ministarstva je sramotno niska i apeliramo da se što je prije moguće pokrenu postupci kako bi se unaprijedile sigurnonosne procedure budući da je pristup ovom registru bio razočaravajuće lagan, a sam registar je toliko loše izveden i nadamo se da nije slučajno to neko platio budući da je registar izveden na razini domaće zadaće srednjoškolca informatičkog smjera (sram vas može biti).

PRETRAŽIVANJE REGISTRA BRANITELJA


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: BJELOVAR ŠTIT | Komentirano: 30. siječanj 2011. 14:03

Zato nam je tako - što nas takvi vode !
HRVATSKI BRANITELJI SU ODAVNO PROMAŠENI SLUČAJ !

Cijelo vrijeme branitelji su čuvali "birokratsku tvrđavu", a sada se čude: Što im se to događa?

Hrvatski branitelji nisu ništa bolje ni zaslužili, jer od samog početka u svoje redove primali su: Odbjegle oficire JNA, bivše UDB-aše, KOS-ovce,.., partizane i komuniste... I tko zna što sve?

Od samog početka stvaranja "nove države Hrvatske", odnosno u Domovinskom ratu, vodila se je jedna totalno kriva politika.

Zašto je baš sad izabran grad Vukovar za braniteljski prosvjed, u subotu 29. siječnja 2011., kad pola hrvatskih medija (ne)radi?

Branitelji su se okupili na prosvjednom skupu zbog nedugog uhićenja Tihomir Purda, koji je pucao na ranjene zarobljenike u Borovu Naselju

Srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine priopćilo je kako se istražuje slučaj hrvatskog državljanina Tihomira Purde, uhićena u BiH, te da je preuzet iz skupine vojnih predmeta s početka 1990-ih te je prošao prvu reviziju od kada je 2004. tužiteljstvo preuzelo predmete ratnih zločina od ondašnjega beogradskog vojnog suda.


Zašto prosvjed nije održan u glavnom gradu Hrvatske - Zagrebu? I to za vrijeme radnog dana, a ne za vrijeme vikenda? Prosvjed je trebao biti u gradu, gdje sjede glavni šefovi vlasti.

Stjepan Mesić je bio deset godina predsjednik Hrvatske, i tada se je počelo sa izručivanjem i zatvaranjem vrlo važnih branitelja: Gotovine, Markača, Čermaka,.., nitko se onda nije sjetio održati "braniteljski prosvjed" baš u Vukovaru, u gradu kojeg je Mesić rušio sa JNA, koje je on bio glavni zapovjednik. A poslije Mesić je postao čak, kraj predsjednika RH, vrhovni zapovjednik hrvatske vojske.

Iza toga svega krije se izdaja. Da li je tko na prosvjedu, tj. mitingu u Vukovaru spomenuo Mesićevo izdajničko ime? Kao i imena drugih osoba koje su krive - ne samo za sudbinu grada Vukovara, nego za sudbinu cijele Hrvatske.

Danas je potrebno razlučiti - tko su Hrvatski branitelji? U deset najcrnjih godina "mesićizma", kada nam je on (Mesić) vratio "komunizam i antifašizam" u Hrvatsku, te postaviši marionetu - svog prdsjedničkog nasljednika Ivu Josipovića, koji otkriva partizanske spomenike iz Drugog svjetskog rata.

Ovo sveto pismo upućeno je narodu, a ponajprije Hrvatskim braniteljima da shvate - da ih je najviše uništio Mesićev režim.

Mi smo na ivici ponora jedne najvjerojatnije globalne promjene. Dok god nebude prihvaćena "najveća istina", koja dolazi od Branka Stojkovića, naša ispačena država Hrvatska - neide nikuda. I dalje će trajati "urota" protiv Hrvatskog naroda.

Iza tobože problema o "hrvatskim braniteljima" skriva se krajnja gospodarska i ekonomska kriza, u našoj zemlji - lopovštine i bezakonja,.., i neodgovornosti..

Prošlo je od završetka "Domovinskog rata" 16 godina, i danas ista vlast živi na "dnevnom blicu", na medijskim temama - koje oni fingiraju* i serviraju neprosvjetljenom puku.

Zašto su došli na tribinu u Vukovar, ministri: Karamarko, Bošnjaković,Čobanković,.., Tomislav Ivić.., jer tako je navodno odredila predsjednica Vlade RH, Jadranka Kosor.

Očito je da u Hrvatskoj idu izbori 2011. godine. Moramo se prisjetiti - kakve je imala prije veze Kosorka sa Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti RH? Kada je ona bila ministrica. Isto tako da li su se branitelji borili - da im budu šefovi oni koji nisu imale nikakve veze sa ratom.

Apsurdno je da stranačka dužnosnica SDP-a Željka Antunović, bila je isto ministrica obrane Republike Hrvatske. Ništa nije čudno da je prosvjed održan u Vukovaru, jer taj grad vodi SDP-ovac Željko Sabo. A i glavni govornik Branko Borković (SDP), je bivši polaznik komunističke kumrovačke političke škole.

Ako netko nešto nosi iskreno u srcu, što onda ima čitati sa papira? A pri tome još imatIi neuvjerljivi glas kao što je Branko Borković, navodno nekakvi bivši zapovjednik obra
Komentar od: gpknezevic | Komentirano: 9. travanj 2010. 10:07
U jednom od svojih tekstova iz 1975. Bruno Bušić je napisao:

„ ... Da smo složni i čestiti davno bismo imali državu. A bit će nje, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni jedne države da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako ...

... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidit ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?“
Komentar od: podbablje | Komentirano: 8. travanj 2010. 4:20
@ikusi: budi siguran da si lociran, WHERE AM I? Jeba te Mamula CETNIK kao i ti. Kada imas muda prestavi se pa ce ti dati guze Kajin.............eat shit.....................
Komentar od: NERVOZNI | Komentirano: 7. travanj 2010. 18:22
svaka čast na objavi registra neka se vidi di je ko bija,al isto smatram da je SRAMOTA da na ovom popisu nema imena poginulih branitelja i imena umrlih hrvatskih branitelja jer ipak i oni su bili branitelji i MORALI su biti na ovom popisu.Tražim ta imena za koja znam da su poginuli i imena onih koji su umrli A BILI SU BRANITELJI,a njih NEMA u registru tako da ispada da ti ljudi nikad nigdi nisu bili niti su sudjelovali u ratu,stvarno ŽALOSNO I SRAMOTNO
Komentar od: podbablje | Komentirano: 7. travanj 2010. 18:02
@Ikusi: CETNICKA BAGRO, KOLJACU IZ BLAJBURGA , jeba ti majku DRAZA MIHAJLOVIC I PROTAGONISTI VELIKE SRBIJE, a usput jeb i kevu tovar SIME iz VELOG VAROSA skupa sa malim MARINKOM.
Ti si jedan od njih sto si izrupira socijalna prava u Hrvatskoj drzavi a sada ispijaj kavu i politiziras, bas mi je drago sto si nato spa, jedi govana i suti...................get lost lazy bum
Komentar od: foxcollective | Komentirano: 7. travanj 2010. 17:00
http://www.web4proxy.com/
i ubaci link www.registarbranitelja.com bez problema očita...cenzura u Hrvata...sramota
Komentar od: svarim | Komentirano: 7. travanj 2010. 16:57
buahahaha da velolučanin, je vidi mu se po dijalektu da je iz Luke, nije to Luke vidilo... a kamoli Potirne
Komentar od: tornado | Komentirano: 7. travanj 2010. 16:52
Neka registar bude i službeno objavljen, al brale uvatili ste se branitelja ka da su popljačkali državu! Da ima u žitu kukolja - ima, ali ne možete sad sve trpat u isti koš! Na kraju krajeva i da su svi proveli i jedan dan u ratu, proveli su ga u ratu!!!!! Koji k.... se ne objavi registar mirovinskog, da se vidi kome država plaća mirovinski staž. Onima koji su ''ratovali'' po kanadi, americi, njemačkoj, švicarskoj.... To su ''zaslužni'' umjetnici, poput olivera, huljića, sevke i inih celebrytija. Objavite registar REALNIH - PRAVIH prihoda i plaćenih poreza kod ovakvih. Objavite registar kompletne privatizacije od osamostaljenja. Pa nek se sve vidi javno.
Komentar od: | Komentirano: 7. travanj 2010. 16:06
Pardon: Vrankvurt
Komentar od: | Komentirano: 7. travanj 2010. 15:55
Radio Minken javlja...

U Minkenu se požar širi...
Frankvurt se užga...

Nema momaka za gasit.
Utekli u Lipu Našu Opljačkanu....
Komentar od: kinez | Komentirano: 7. travanj 2010. 15:25
Vladimir Šeks
Zapovjedništvo II. ZP OSRH - Đakovo 17.07.1991. - 30.09.1991.
1.bojna Osječkih branitelja 15.10.1990. - 16.07.1991.
Andrija Hebrang
Ministrstvo zdravstva 19.12.1990. - 30.06.1996.
Luka Bebić
MORH 31.07.1991. - 18.09.1991.
Ante Pavelić
99. brigada HV "R" - Zagreb 13.11.1991. - 20.03.1992.
Josip Broz
103. brigada HV "R" - Krapina 27.12.1991. - 31.12.1991.
01.01.1992. - 25.01.1992.
26.01.1992. - 23.02.1992.
MORH 01.04.1994. - 30.06.1996.
Komentar od: kinez | Komentirano: 7. travanj 2010. 14:52
dakle lucani govore da je njihova,a blacani isto tako.Tsss,hm,a cuj buduci lucani slove kao blatska mulad onda,jebiga,nemaju sta trazit.
Komentar od: kinez | Komentirano: 7. travanj 2010. 14:49
,a je jemas pravo do sad bi sigurno bila krepala...
Komentar od: | Komentirano: 7. travanj 2010. 14:48
zna lučanin...još se nisu dogovorili sa blaćanima čija je...slična priča ka i sa mrduljon...
Komentar od: | Komentirano: 7. travanj 2010. 14:46
a i onako bi krepala,onako su joj skratili muke i pogostili se...
Komentar od: kinez | Komentirano: 7. travanj 2010. 14:43
btw,di ti je ta Potirna??
Komentar od: kinez | Komentirano: 7. travanj 2010. 14:42
grdelin @,nemoj tako.Ja znan pouzdano da su na ratistu u Belanicima nastrijelili kravu (bila je lijevo nastrojena).
Komentar od: | Komentirano: 7. travanj 2010. 14:35
nema zime,ovo lito kad buden iša u babinu javit ću mu se u luku,a moremo se nać i u blatu...pitomi je to svit...ubit zaklat,a ni muhu nemore ubit...
Komentar od: kinez | Komentirano: 7. travanj 2010. 14:08
grdelin @...NE MORE TI JOS ODGOVORIT,JERBO BROJI RATNI STAZ....I PAZI SE UZE JE MASINKU.
Komentar od: | Komentirano: 7. travanj 2010. 14:05
nisi ti lučanin jer tamo je sdp...ti si blaćanin,tamo drma hdz...a veloluški,rec mi čija je potirna...
Komentar od: kinez | Komentirano: 7. travanj 2010. 13:55
MALO....AJME MENI,A STO SI SE NAJIDI...OLI SAN TI FALI IME?? MA MOLA CA.KRESNI TI DVA APAURINA VISE I SVE 5.
Komentar od: kinez | Komentirano: 7. travanj 2010. 13:37
velolucanin @ KUCO MULO !!!
Komentar od: Vedivo | Komentirano: 7. travanj 2010. 13:36
Pravednima pravedno podiliti, lupežima lupeški uzeti
Komentar od: velolucanin | Komentirano: 7. travanj 2010. 13:27
Neka vidin onoga ko će meni uzest povlasticu. Kad je tribalo bija san tu, a sad mi gledate u minute koje san proveja na čuki. Sve ću vas mašklinon pobit.
Komentar od: kinez | Komentirano: 7. travanj 2010. 13:22
ok,sad...cini se da je na spisku oko 200 000 branitelja (puno,ali iz grafova se vidi sto je na stvari).Ma,di je ostalih 300 000????
Komentar od: kinez | Komentirano: 7. travanj 2010. 13:20
"Hoću li surađivati s policijom? Ne dolazi u obzir... Nekoliko puta nas je kontaktirao Scotland Yard, ali svaki put smo ih odbili"
Matthew Schiros
Lipo,zna san da se Jaca pravi englez,ali opet...
Komentar od: kaltenberg | Komentirano: 7. travanj 2010. 13:04
iman neki cudan osjecaj, dok se mi bavimo registrom, da ce Suker otic na turneju i uzeti par miljardi eura pozajmice. Ili kako bi on reka novog kapitala, to nije dug jer cemo s tim vratit stari dug.
Ili cak gora solucija, da ce skverovi ili nesto slicno otic rodji za kunu.

A sve ostalo da je samo jedan veliki igrokaz. Nismo ni prvi ni zadnji koje su na slican nacin opustosili, znaju igru igrat., a bogami iimaju i dobre suigrace u vidu HDZ-a.

ali nista zato , bitno da mi imamo drzavu...

Komentar od: Rocco_Prch | Komentirano: 7. travanj 2010. 13:02
Ovo ča su napravili judi koji su objavili spisak, ovo je pravi Domovinski Rat: rat za čuvanje Domovine o'lupeža i razbojnika. Ovima bi ja podilija medaje. Dajte vamo broj tekučega računa da uplatimo naše doprinose da bi oviman junaciman mogli pomoč plačat avukate, jer če ih sad mafija provat samlit. Živija Domovinski Rat, ovi pravi, ne ono falši, Imovinski rat, u kojemen su se Krivousti Zločinac i njegov Srbijanski pandan dogovorili da opjaškadu imovinu bivše države, a da bi mogli na miru pjaškat učinili su koltrinu o'dima (rat) i uvirili stoku da je rat na etniškoj (i religijskoj) bazi. I dok je stoka bila prokupirana ratovanjem oni su se namirili za deset generaija unaprid.
Komentar od: Rocco_Prch | Komentirano: 7. travanj 2010. 13:00
Ovo ča su napravili judi koji su objavili spisak, ovo je pravi Domovinski Rat: rat za čuvanje Domovine o'lupeža i razbojnika. Ovima bi ja podilija medaje. Dajte vamo broj tekučega računa da uplatimo naše doprinose da bi oviman junaciman mogli pomoč plačat avukate, jer če ih sad mafija provat samlit. Živija Domovinski Rat, ovi pravi, ne ono falši, Imovinski rat, u kojemen su se Krivousti Zločinac i njegov Srbijanski pandan dogovorili da opjaškadu imovinu bivše države, a da bi mogli na miru pjaškat učinili su koltrinu o'dima (rat) i uvirili stoku da je rat na etniškoj (i religijskoj) bazi. I dok je stoka bila prokupirana ratovanjem oni su se namirili za deset generaija unaprid.
Komentar od: | Komentirano: 7. travanj 2010. 12:59
ušla voda u uši,a izlazi pina na usta...hehehehe...vrati koko šta si pozobala...
Komentar od: prodeo | Komentirano: 7. travanj 2010. 12:11
To je nista drugo nego izdaja.Branitelji su drzavna tajna,i treba ih cuvati kao oko u glavi.Nikad se nezna, ali mozda ce ih Hrvatska opet trebati.Treba javno objaviti i staviti na STUB SRAMOTE sve hrvatomrzce,izdajnike i sabotere,a to su......Ozna,udba,orijunasi,jugoslaveni,stari komunisti i cetnici.Zivio Ante Gotovina i svi branitelji.
Komentar od: LEPICANE | Komentirano: 7. travanj 2010. 12:05
Ajme straja
Komentar od: | Komentirano: 7. travanj 2010. 12:03
SMRT RATNIM PROFITERIMA - ISTINA NARODU !
Komentar od: LEPICANE | Komentirano: 7. travanj 2010. 11:54
Novi List pise da se otvara Goli Otok za false branitelje.
Komentar od: LEPICANE | Komentirano: 7. travanj 2010. 11:51
Koliko ima gamadi u lijepoj nasoj?
Najvise od Baltika pa do Jadrana reka bi Krivousti.
Komentar od: boromir | Komentirano: 7. travanj 2010. 11:42
Neka je objevljen!
još mi nitko nije rekao ni jedan pošteni i suvisli razlog da ne bude objevljen! I kakvo zlo moze proizać iz toga osim za lažne branitelje i lopove?! nikakvo! i ja sam branitelj,al me to ne sekira,i ne brinem se! a zašto? jer ništa ne skrivam. I sumnjam u poštene namjere svakog onog ko se protivi ovoj objavi!
Komentar od: Lister | Komentirano: 7. travanj 2010. 11:39
Ne znam kakve veze kapitalistički ili marksistički sistem vlasti ima veze sa onima koji uzimali od braće i države koju tobože toliko vole a dana nisu proveli na ratištu.Preveliki je broj takvih osoba i to samo registar branitelja može dokazati zbog čega se pojedine udruge u kojima upravo takvi sjede bune protiv objave a u svemu ih podržavaju strukture vlasti koje su to podržavale ili jednostavno zatvarale oči.Hravatska nikada neće moći biti savršeno a niti upola savršeno kapitalističko društvo sve dok se repovi prošlosti jednostavno ne otkidaju.
Te strukture vlasti je čine 50% HDZ-ova kadra na državnoj,županijskoj i lokalnoj razini koji parazitski žive od krvi hrvatskoga naroda a monstrumi nastali njihovom politikom i dan danas drže da su moralne vertikale.Pošto u Hrvatskoj nikada neće biti postignu konsenzus ižmeđu parlamentarnih stranaka da se takvi zloćini,pljačke i prijevare sankcioniraju postoji samo jedan način na koji se takav problem može riješiti za dobrobit cijeloga htvatskog naroda.
Donijeti zakon koji će omogućiti uvid u registar branitelja USKOKU,sudstvu republike hrvatske i istražnim tijelima koji će u tajnosti moći barati sa vim dostupnim informacijama.Kako bi se spriječile eventualne neugodnosti oko osoba koje bojišnicu nikada niusu vidjele protiv njih seneće podizati prijave niti bi im se trebala oduzimati imovina.
Oduzele im bi se mirovine i povlastice a iznos za koji su oštetili državu i stekli nezakonitu dobit vraćali bi državi u tajnosti mjesečnim ratama ako treba i do kraja života.
A što se tiče političara i tajkuna koji su drmali ovom nesretnom državom a koji znbog nedostavka političke volje nikada neće biti dovedeni pred lice zakona treba riješiti po kratkom postupku uspostavom tajne obavještajne agencije po uzoru na Izraelski MOssad koji će one za koje se dokaže da su bez imalo savjesti u ratnim vremenima punili đepove dok su drugi krvarili jednostavno likvidirati jer takvi kriminalci kao Kutle,Canjuga i ostala vrhuška ne zaskužuju gaziti hrvatsko a ni bilo koje drugo sveto tlo.
EKSTREMNO NA HRVATSKE EKSTREME
Komentar od: pf | Komentirano: 7. travanj 2010. 11:24
Pregledao sam nekoliko najjačih hrvatskih foruma.
Objava registra ima veliku podršku javnosti.
Kada bi se organizirao referendum objava bi glatko prošla, a Đakić i ostali GMO likovi bi popušili i LAŽNJACI skupa s njima
Komentar od: | Komentirano: 7. travanj 2010. 11:08
U Minkenu se nešto užgalo ima bit.

pf@
Bitno je komentare vezane za članak spustit...
Komentar od: pf | Komentirano: 7. travanj 2010. 11:02
@ hugh grant

Veliko je to.........!!!!!
Ko će to čitat, zaboga.
Udavija si na.
Komentar od: fikus | Komentirano: 7. travanj 2010. 10:16
Mogu li i ja prijavit svoj ratni put u NARODNOJ ZAŠTITI i OSTALIM POSTROJBAMA ili je već kasno?

Kome da se obratim, pa da dobijem bar koju dionicu.
Komentar od: Cuvitar | Komentirano: 7. travanj 2010. 10:16
Obnovimo Goli Otok! Ja se dobrovoljno javljam za radnu akciju.
Cini mi se da pola Hrvatske nocas nije imalo mirne snove.
Samo se nadam da cijela ova prica nece zavrsiti po onoj staroj Rojsovoj: " Ko je jamio, jamio je...."
Komentar od: kerubin | Komentirano: 7. travanj 2010. 10:14
Praise the Lord! :-)
Oh happy day!
Komentar od: makvaki | Komentirano: 7. travanj 2010. 10:08
ZAUSTAVITE REUTERS hihihihihihi
Komentar od: fone | Komentirano: 7. travanj 2010. 9:49
Na žalost, nakon ovoga se neće ništa prominit, malo će se laprdat po forumima i kafanama i posli muk. Još će nas Đakići, Strize i slični reketaririti i predstavljati ka moralne vertikale društva, a u biti su hulje koje su debelo naplatili svoje hrvatstvo. Eto, jučer je i Eurosuper krešia na 8, 5 kn, a ovi genijalci se nabacuju se registrom partizana iz 45-te. Nema nama spasa.
Komentar od: | Komentirano: 7. travanj 2010. 9:47
A moj hugh grant, evo pred svima, ja ti se u usta poserem majmune retardirani, objavia bi ti ja šaku posrid čela smrdljiva stoko, evo jedan lažni, vidi kako isplivavaju na površinu, šta su se usrali... vama treba uzet nazad sve sta ste vi uzeli hrvatskoj, dobro vas istriskat, tu lovu sta vam uzmu dat pola pravim braniteljima a pola uložit u feštu proslavljanja razotkrivanja krpelja koji godinama sišu hrvatsku! E da, ako slučajno nisi dobro pročita moj hugh grante, poserem ti se u usta opet
Komentar od: Qwert | Komentirano: 7. travanj 2010. 9:40
Ala kad mi ovi informatički nepismeni počnu pričat o kompjuterima, da: "presnimio podatke na USB". Šta USB, USB printer, USB skener, USB frižider? Valjda na stick ili šta drugo šta se spaja preko USB-a. A mi se čudimo zašto registar nije objavljen, zato šta ga niko ne zna objavit.
Komentar od: hugh grant | Komentirano: 7. travanj 2010. 9:32
Govori li nam nešto činjenica da niti jedna država na svijetu nije objavila svoj registar? Postoje li lažni branitelji?! Vjerojatno postoje, ali oni su ipak manjina. A ovakav postupak ne pridonosi ničemu. Bože čuvaj Hrvatsku.
Komentar od: bianco | Komentirano: 7. travanj 2010. 9:23
dežurni "dušebrižnici" kao štiteći braniteljsku populaciju kažu da se ovin činon manipulira braniteljima.
ja san bivši branitelj i ne smeta mi ni najmanje da se moji podaci javno objave u okviru registra hrvatskih branitelja.
Komentar od: desnoguza | Komentirano: 7. travanj 2010. 9:23
bagra nek vrati lovu, a ako nema, metak u čelo...
Komentar od: | Komentirano: 7. travanj 2010. 9:20
Di se užgalo?
U Minkenu?

Komentar od: LEPICANE | Komentirano: 7. travanj 2010. 8:24
DAN ISTINE, DAN SRAMA, DAN PONOSA
Komentar od: Stalno u pravu | Komentirano: 7. travanj 2010. 8:21
“Ja sam vam, znate, doktor znanosti”
“A kako cemo mi to provjeriti?”
“Evo vam papir”
“Nekako nam se cini kao da je fokopija, cak malo mijenjana. Mozemo li to provjeriti kod ustanove koja ga je navodno izdala?”
“A neee! Znate, ti podaci su tajni . Zadiru u moju privatnost.”

Da se ovakav razgovor vodio u bilo kojem drugom kontekstu osim braniteljskom, smatrao bi se totalnim kretenizmom kombiniranim s bezobrastinom.

Ali u braniteljskom kontekstu ovakva argumentacija izleda prolazi.
Komentar od: LEPICANE | Komentirano: 7. travanj 2010. 8:20
Evo kad nemamo pravnu drzavu, baren imamo neke koji imaju muda
Samo naprid nemojte stati I TAKO SE BRANI DOMOVINA
Komentar od: LEPICANE | Komentirano: 7. travanj 2010. 8:12
Bravo trogiranin29
Komentar od: mrtvadela | Komentirano: 7. travanj 2010. 8:08
Drugi dan nakon objave registra gorivo pojeftinilo,nađena velika nalazišta nafte i dragog kamenja u dalmatinskoj zagori, nestalo korupcije u našemu društvu,novinari naše crvenke prihvatili isusa i odlučili postat hrvati,nogometni suci priznali grijehe i postali pošteni, veliki hrvatski biznismeni vratili pokradeno, dezerteri i ovi šta su se tresli uzest pušku u ruke prestali omalovažavat domovinski rat i priznali svojoj dici da su kukavice................................
Sad je i meni drago šta je objavljen registar. Boli me neka stvar šta više neću moći u kanadu, australiju i slične zemlje jer sad kad smo bogati sad će te zemlje doći meni. Bitno da je nakon objave registra branitelja upola manje i da više nema ni poginulih ni ranjenih
Komentar od: doc1911 | Komentirano: 7. travanj 2010. 8:04
Komentar od: podbablje @ 7. travanj 2010 5:16

kretenu jedan prestani sramotit moj rodni kraj,primitivac glupi
Komentar od: laprdalo | Komentirano: 7. travanj 2010. 7:18
podbablje-budalo,šta ti spominješ di je bija čiji dida itd.još ti nisan zaboravija skauta Mužinića,reci sad di je on bija
Komentar od: | Komentirano: 7. travanj 2010. 7:07
kad će spisak 1.udarne iz minkena?
Komentar od: antemax3 | Komentirano: 7. travanj 2010. 6:07
Daj podbablje odjebi primitivna budalo i pusti normalnima da komentiraju ovo.Ili si zatucana budaletina ili si još u osnovnoj aj dimi,
Komentar od: podbablje | Komentirano: 7. travanj 2010. 5:16
@trogirani28: Di ti je TOVAR I MOTIKA pa mores ga iza lozine naguzit, a sta ti znas budalo, vidi se na tebi da si CETNIK, AUTONOMAS I ORIJUNAS, eto budalo moga si biti bez ovog a sada ohladi i skoci sa mosta u more i trazi srdelu koju..................
Komentar od: bacchus | Komentirano: 7. travanj 2010. 2:47
Neka je objavljen pa neka crknu od muke đakić i slična bagra. Slava svin običnim ljudima koji su branili zemlju. Istina se ne može sakriti.
Komentar od: orhan | Komentirano: 7. travanj 2010. 1:10
Komentar od: karlo01 @ 6. travanj 2010 23:56

zbog takvih kao sta si ti i svi ostali koji su zakidani na ustrb ratnih profitera i ljudskoga sljama drago mi je da se ovo napokon dogodilo. barem moralno zadovoljstvo ako vec ne zele priznat svoje greske
Komentar od: orhan | Komentirano: 7. travanj 2010. 1:08
Zdravko Mamić
101. brigada HV "R" - Zagreb-Susedgrad 18.09.1991. - 20.03.1992.
31.07.1995. - 20.08.1995.
Zdravko Mamić
3. gardijska brigada - Osijek 04.10.1991. - 31.05.1992.
1. hrvatski gardijski zbor - Zagreb 01.04.1994. - 30.06.1996.
Zdravko Mamić
145. brigada HV "R" - Zagreb-Dubrava 23.04.1992. - 20.11.1992.
Zdravko Mamić
141. brigada HV "R" - Split 18.05.1992. - 31.07.1992.
12.08.1993. - 16.04.1994.
Zdravko Mamić
134. pukovnija domobranska - Biograd 01.09.1994. - 20.12.1995.
Domobranska bojna Benkovac 15.01.1994. - 31.08.1994.
7. domobranska pukovnija - Zadar 12.11.1992. - 14.01.1994.
134. brigada HV "R" - Zadar 01.09.1991. - 11.11.1992.
MUP 15.07.1991. - 31.08.1991.

evo i presvetoga, sigurno je jedan od njih
Komentar od: saad | Komentirano: 7. travanj 2010. 1:06
E moj cavoglave@ vise bi bio tvoj HDZ protiv objavljivanja popisa udbasa i kosovaca nego SDP.Sada bi bilo pamentno onima koji su lazni,da se ispisu sa liste,treba in dati neko vrijeme amnestije,a onda ih kazniti da vrate ono sto nisu zaradili.Vlada treba priznati gresku i promjeniti neke zakone,da bi se formalno objavio registar.Znam nekoga umome gradu koji je dobio ratno odlicje od Tudjmana, zboravio sam kako se zove to odlicje,u Australiji je zivio 40g mislim da je Hrvatsku prvi put posjetio negdje 92-93.Mozda dobiva i braniteljsku mirovinu.koliko ima takvih?Pozdrav pravim braniteljima.
Komentar od: Torrente | Komentirano: 7. travanj 2010. 1:04
Bravo meštre!!!!!!!!Nađoh svoje tri godine,gle čuda ,upravo onoliko i koliko sam bio.Za razliku od nekih koje znam.Dosadašnji rekorder,moj poznanik, je bio 6(šest)dana u postrojbi.Dok imam cigareta nastavljam potragu,ujutro će opet bit gužva.
Komentar od: kinez | Komentirano: 7. travanj 2010. 0:53
svaka cast majstore...tako se to radi.Neka place koga smeta.
Komentar od: sub_mariner | Komentirano: 7. travanj 2010. 0:44
HDZ se topi kao maslac na vrilom ulju. Skupa sa ekipom lažnjaka..iz registra.
Komentar od: sub_mariner | Komentirano: 7. travanj 2010. 0:35
Odlična stvar autora-hackera ili koga već. Već u prvim trenucima se dalo primjetiti da će stvar buknuti diljem Hrvatske..sa velikim odjekom bunta..i na neki način-revolucije.
Male stvari danas rade velike..poput ove...I samo iz razloga da bi dokazali i pokazali (TKO,GDJE,KAKO I ZAŠTO) ..je bio ili nije bio ondje- kad se u Hrvatskoj zbivala NAJVEĆA STVAR !! DOMOVINSKI RAT .
Od ovome bi trebalo napisat knjigu-sa naslovom-Dan srama ali i ponosa.

Nek nam navik žive svi PRAVI hrvatski branitelji.. Mi koji smo bili mlađi,nek vama ovo radimo u čast...iz zahvale što ste branili naše domove.
Komentar od: Cavoglave | Komentirano: 7. travanj 2010. 0:24
Mene bi više zanimao registar KOSovca i UDBAŠA, nego ovaj, ali za to se SDP sigurno neće zalagat.
Komentar od: onit | Komentirano: 7. travanj 2010. 0:09
draže mi je šta je registar objavljen na ovi način neg išta.Bravo! Ovo je dokaz da je ljudima više puna kapa laži i da su maske lagano počele padat! A oni Đakić sa onim izjavama za dicu do 3 god. će mi dat sliku.Registar neće unit razdor među branitelje,a i zašto bi,nego će bit razdor među braniteljima i nebraniteljima na listi šta i mora bit.
Komentar od: karlo01 | Komentirano: 6. travanj 2010. 23:56
Pad berlinskog zida se nemože mirit sa ovom objavom.Neka i moje dite vidi da san i ja bija u ratu jer po djeljenju knjiga povlaštenih upisa na fakultet kao i stipendija ona to nije mogla ka njezina kolegica ćiji čača šupak nigdi nije bija a ostvaruje sve to.Pozdrav Hrvatskim Braniteljima ma gdje bili
Komentar od: normalan | Komentirano: 6. travanj 2010. 23:54

06.04.2010. u 23:46h znammm je napisao/la:
sramota za naše branitelje koji su zapravo stvorili današnju hrvatsku,a ne nikakvi hdz.oni su ginuli i na njihovim mrtvim kostima mnogi grade svoje dvorce, a oni u vladi mirno gledaju i još ih štite.po njima se zakon krši ako se objavi registar, a ne krši se ako su bespravno stečene povlastice,kao lažni branitelji.neka, neka.bar se zna da nisu nedodirljivi i da će registar izać u javnost kad tad pa makar na ovako sramotan način.svaka čast genijalcu, samo jači server.nema se što pošten čovjek bojat!!!!!!
Komentar od: sub_mariner | Komentirano: 6. travanj 2010. 23:35
Ovdje je bila hostana..!!

http://www.whois.net/whois/registarbranitelja.com
Komentar od: NERVOZNI | Komentirano: 6. travanj 2010. 23:23
svaka čast na objavi registra neka se vidi di je ko bija,al isto smatram da je SRAMOTA da na ovom popisu nema imena poginulih branitelja i imena umrlih hrvatskih branitelja jer ipak i oni su bili branitelji i MORALI su biti na ovom popisu.Tražim ta imena za koja znam da su poginuli i imena onih koji su umrli A BILI SU BRANITELJI,a njih NEMA u registru tako da ispada da ti ljudi nikad nigdi nisu bili niti su sudjelovali u ratu,stvarno ŽALOSNO I SRAMOTNO
Komentar od: dosljedan | Komentirano: 6. travanj 2010. 23:18
Boze, hvala ti!

I onima koji su se na ovaj korak odlucili, kada impotentna vlast to vec godinama ne smije.
Pravim Braniteljima ovo moze biti jedino na ponos, a lazni neka se plase.
Jos kada bi ovo bio pocetak rasciscavanja lazi u drustvu, tada bi se ovaj datum ubuduce trebao slaviti kao dan preporoda!
Sada me zanimaju kakve ce poteze napraviti Vlast. Da li poteze kojih ce se dogodine sramiti (kao i obicno) ili ce konacno odluciti nesto napraviti, jer doslo je krajnje vrijeme.
Komentar od: sub_mariner | Komentirano: 6. travanj 2010. 23:11
Ajmo..ko mi je u stanju dat taj file?? Nek počne revolucija!
Komentar od: | Komentirano: 6. travanj 2010. 22:57
nema kosorice na spisku...
Komentar od: | Komentirano: 6. travanj 2010. 22:39
Svaka čast.
Moralo je krenuti. Sve dođe na svoje. Hrvatska je pred kolapsom i radujem se što se i ova nemoguća misija kani raspetljati.
Komentar od: | Komentirano: 6. travanj 2010. 22:24
Pljuc!
Komentar od: | Komentirano: 6. travanj 2010. 22:23
A di su dežurni na forumu,di je pljuckalo.biće se ne može pronaći.
Komentar od: podbablje | Komentirano: 6. travanj 2010. 22:23
Treba ove JUGO CETNIKE na portalu PROCESIRATI da vidimo tko su i gdije im je otac i did sluzio. Sigurno su pet do dvanajest prisli u partizane a prije toga su bili u CETNICIMA, ovi nasi borci domovinskog rata da je bio jednu minutu treba mu dati mirovinu. Kad bi se napravila kontrola po PULI, RIJECI, ZAGREBU, OSIJEKU, SPLITU 99% bi se otkrili CETNICKI ELEMENTI zato i jesu ovako glasni na portalu.
Komentar od: | Komentirano: 6. travanj 2010. 22:16
budi uporan...svako malo rifreš....
Komentar od: H1911 | Komentirano: 6. travanj 2010. 22:15
neka se tresu lažovi

a nek se ponose pravi
Komentar od: | Komentirano: 6. travanj 2010. 22:13
Nemogu uć na stranicu....da se naden...imali di još koji ulaz...
Komentar od: | Komentirano: 6. travanj 2010. 22:06
Eppur Si Muove...ja sam sebe naša i podaci su ok...
krenilo je ...malo pomalo,adio penzije manjamuktaške...
Komentar od: čovik | Komentirano: 6. travanj 2010. 21:11
Je al tko će sad tražit 200.000-300.000 lažnih....uf previše posla....bolje da odma daju popis lažnih to je lakše...heeehe
Komentar od: u3pm | Komentirano: 6. travanj 2010. 20:34
evo je jadranka reagirala...dugo joj je tribalo

čestitke onome tko je objavio uz savjet-strani server, pa nek laje na misec

nakon toga triba i registar lažnih branitelja
Komentar od: jurinho | Komentirano: 6. travanj 2010. 19:49
ajmo onaj ko je pretipkavao clanak napisati 100 puta:

prije objave clanka i stiskanja tipke publish,trebam kliknuti na link koji sam objavio i provjeriti da li radi