StoryEditorOCM
Dalmacijakarnevalska ludnica u kaštelima

U Sućurcu spalili - katrigu! "Oprali" i Most, Severinu...

Piše PSD.
6. veljače 2016. - 18:45
Završnom karnevalskom točkom, "Katrigom" u kojoj bi svatko, na prvom mistu oni željni vlasti, volio grijati svoje dupe, a koja je na kraju i spaljena, u Kaštel Sućurcu je u subotu završen je ovogodišnji Sućurački krnjeval, održan u organizaciji Krnjevalske pučke udruge „Kampanel".

Sućuračke maškare su se brojnim karnevalskim slikama na satiričan način dotaknule svih aktualnih i (ne)šaljivih događaja u prošloj godini, pa su se nazočni gledatelji tako mogli nasmijati točkama poput Vatrogasaca, Livog i desnog bakalara, Vrapča s Markovog trga, Vlade RH-Turs, Mosta s kojega se vatala riba a ulov je bila stolica, te urnebesnog Severininog srpskog vjenčanja popraćenog ljubljenjem, i to tri puta, srpskom zastavom i bakljadom.

Sućurane su u sunčano poslijepodne nasmijavali brojni sudionici ovogodišnjeg karnevala, među kojima i gosti iz Solina i Vranjica, a u velikoj karnevalskoj završnici, na rivu su stigli brojni nazočni posjetitelji prateći glavni završni čin.

Nakon što je pojašnjeno za što je sve Krnje kriv, odnosno, nakon što mu je pročitan testamenat, „užgan" je i spaljen, naravno, a vesela skupina maškara će do sitnih jutarnjih sati balati je u Vatrogasnom domu.

Pojedinci su uživali čitajući i smijući se sadržaju ovogodišnjeg Mašogadura...

PIŠE JAKOV ŽARKO
SNIMIO: VOJKO BAŠIĆ / EPH
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 04:42