StoryEditorOCM
DalmacijaLAKŠE SE DIŠE

Trogir prikupio 4,7 milijuna kuna pa izišao iz blokade

Piše PSD.
29. listopada 2015. - 14:28

Nakon nešto više od mjesec dana, Grad Trogir je odblokiran. Potvrdio nam je to zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović.

Podsjetimo, Grad je bio blokiran na iznos od 4,7 milijuna kuna. Radi se o ovrsi na temelju tužbe koju je još prije petnaest godina protiv Grada pokrenula tvrtka AN&DI d.o.o. iz Trogira.

Razlog je bio poništenje natječaja za davanje poslovnog prostora u zakup na adresi Obala bana Berislavića, i to zbog izgubljene dobiti i inventara. Zahtjev za izravnu naplatu na temelju ovršnih isprava Općinskog suda u Splitu i Županijskog suda 2000. godine iznosio je 1,8 milijuna kuna.

Grad je prikupio novac od 4,7 milijuna kuna te je on deponiran na posebnom računu u Fini. S novcem od redovitog poslovanja koji se dodatno slio u gradsku blagajnu isplaćene su plaće djelatnicima gradske uprave i onima koji rade u ustanovama čije se plaće također financiraju iz proračuna, a za koje je bilo potrebno oko 1,5 milijuna kuna.

Slade-Šilović kaže kako se Grad nakon pristigle ovrhe polovinom rujna žalio na njezin iznos Općinskom sudu u Splitu koji je prihvatio žalbu te odredio da se iznos od 3,5 milijuna kuna na koji su se popele kamate na glavnicu od 1,8 milijuna u proteklih 15 godina ne isplati tvrtki AN&DI d.o.o., već samo glavnica. Za otprilike mjesec dana od deponiranih 4,7 milijuna kuna, veli Slade-Šilović, kamate bi trebale sjesti na račun Grada, a glavnica na račun te tvrtke.

No, ipak će konačnu riječ o ovoj sudskoj trakavici dugoj 15 godina dati Vrhovni sud, kojemu se također Grad Trogir žalio - rekao je Slade-Šilović. Ostaje pričekati hoće li on pobiti odluku Općinskog suda ili je potvrditi.


G. DRAGAN, FOTO: Ilustracija/CROPIX


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 23:46