1. Punjeni krumpir
Cijeli krumpir ispeći u pećici, pa ga odrezati na polovine, a potom iznjih izdubiti sredinu. Sredinu izmiješati smjesom luka, petrusimula,masla, malo vrhnja za kuhanje, i po želji mekog sira, pancete, pršutaili šunke. Smjesom puniti krumpire. Posložiti ih opet u pleh, politivrhnjem i zapeći.
2. Popečci od krumpira
Krumpir oguliti, skuhati, a potom usitniti, ili naribati, te mu dodati soli, papra, vegete, jaja, ako je smjesa premekana za oblikovanje, malo prezle. Oblikovati popečke, te ih peći na tavi ili ih staviti u pleh, poškropiti malo uljem, pa zapeći u pećnici na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta.
3. Složenac od tikvica i krumpira
Naribati tikvicu, te nekoliko krumpira. Paziti da u smjesi tikvice zauzimaju ¼ količine naspram krumpirima. Sve zatim posoliti, ...
Cijeli krumpir ispeći u pećici, pa ga odrezati na polovine, a potom iznjih izdubiti sredinu. Sredinu izmiješati smjesom luka, petrusimula,masla, malo vrhnja za kuhanje, i po želji mekog sira, pancete, pršutaili šunke. Smjesom puniti krumpire. Posložiti ih opet u pleh, politivrhnjem i zapeći.
2. Popečci od krumpira
Krumpir oguliti, skuhati, a potom usitniti, ili naribati, te mu dodati soli, papra, vegete, jaja, ako je smjesa premekana za oblikovanje, malo prezle. Oblikovati popečke, te ih peći na tavi ili ih staviti u pleh, poškropiti malo uljem, pa zapeći u pećnici na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta.
3. Složenac od tikvica i krumpira
Naribati tikvicu, te nekoliko krumpira. Paziti da u smjesi tikvice zauzimaju ¼ količine naspram krumpirima. Sve zatim posoliti, ...