StoryEditorOCM
Dalmacijau čast junaka

U Alkarskim dvorima održana večer slavodobitnika

Piše PSD.
10. kolovoza 2015. - 01:35
U prenapučenom ljetnom vrtu Alkarskih dvora kasno sinoć održana je Večer slavodobitnika u čast junaka jubilarnog 300. alkarskog slavlja Frane Ivkovića.

Slavodobitnikovu večer uveličali su njegovi roditelji i drugi članovi obitelji te brojni gosti i uzvanici među kojima i pokroviteljica 300. sinjske alke i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

- Ponosni smo kao Sinjani što smo na ovako veličanstven način organizirali 300. Alku - kazala je Kristina Križanac, obnašateljica dužnosti gradonačelnice Sinja.

Točno u 22 sata Kolinda Grabar Kitarović, Stipe Jukić i slavodobitnik Frano Ivković zajednički su aktivirali veliki slavljenički vatromet koji je osvijetlio Sinj.

Na svečanosti su uručene tradicionalne nagrade koje su na jubilarnim 300. alkarskim nadmetanjima osvojili pobjednici Bare i Čoje i slavodobitnik Alke.

- Stotinu puta mi je pred očima prošao film kako sam došao do najdražeg trofeja. Kad sam krenuo s Biljega u glavi mi je bilo samo da ne promašim. Gađao sam u dva kako bih osigurao pripetavanje. Gospa je htjela da sjedne "srida". Ovaj svoj slavodobitnički plamenac i pobjedu na jubilarnoj Alki posvećujem svim članovima VAD-a jer nam je u pripremi jubileja godina bila vrlo naporna, posvećujem je našem Sinju, cijeloj Cetinskoj krajini, a posebno mojim Brnazama.

Večeras slavi cijelo moje selo, svi Ivkovići i susjedni zaseoci, a pravo slavlje bit će poslije Gospe. Posebna hvala Ivanu Jerkanu Megramu. Svoga Sokola zamijenio sam njegovom kobilom Alka koja je bila odlična i na kojoj sam osvojio svoj najdraži trofej – kazao nam je slavodobitnik Frano Ivković.

Na Večeri slavodobitnika vladala je neopisiva gužva. Možda bi primjereniji prostor za toliko pristiglih bio teren na Gradskom stadionu ili hipodromu...

PIŠE: T.PAŠTAR,
FOTO: Tom DUBRAVEC/CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:24