StoryEditorOCM
Dalmacijaprava adresa

‘Krah’ u Zagvozdu - posla za 70 radnika

Piše PSD.
30. svibnja 2015. - 10:21

Prije gotovo četiri godine Ivica Vuković, vlasnik uspješne vrgoračke tvrtke “Krah”, koja se bavi proizvodnjom PEHD cijevi i alata za proizvodnju, najavio je za “Slobodnu” da će proizvodnju, zbog neriješenih imovinskih-pravnih odnosa, iz Vrgorca preseliti u Bast pokraj Makarske, istočni Mostar ili Slovačku. To je i učinio, s jednom iznimkom - na kraju se nije odlučio za spomenute lokacije, nego za Zagvozd.

Vuković je pokušavao duže od jednoga desetljeća kupiti objekte u Rašćanima i Vrgorcu, u kojima je bio podstanar, ali zbog zamršenog gordijskog čvora između Vlade, DORH-a i stečajnog upravitelja, to nije uspio mogao realizirati. Birokracija nije imala sluha za Vukovićeve probleme.

Imao je ideju izgraditi i objekt za proizvodnju u rodnoj Dubravi, ali je zapelo zbog prostornih planova, spori i tromi gradski službenicikasnili su s pokretanjem zone u Ravči... a Vuković više nije mogao čekati, kupio je prostor nekadašnje imotske “Pionirke“ u Zagvozdu, na kojemu sada obavlja adaptaciju, a preseljenje proizvodnje očekuje se do kraja godine.

- Kad ne možemo u Vrgorcu i Rašćanima, možemo u Zagvozdu, gdje smo, uz razumijevanje lokane samouprave i Ureda državne uprave, u rekordnom roku uspjeli ishoditi potrebnu dokumentaciju. Ukupna vrijednost investicije je 17 milijuna kuna, a cijeli kompleks prostirat će se na 22.000 četvornih metara. Tvrtka broji pedesetak djelatnika i svi koji žele raditi na novoj adresi, to mogu i učiniti. Imamo ugovore sa sindikatima i nitko se ne treba bojati za svoj status - kazao je Ivica Vuković, te dodao kako predviđa da će pogon u Zagvozdu imati oko 70 zaposlenih.

M. PRIMORAC

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:16