StoryEditorOCM
DalmacijaSTRUJNI UDAR

Kaštelani: Hvala dragom Bogu da dječak nije nastradao!

Piše PSD.
3. travnja 2015. - 13:37
Hvala dragom Bogu što se nije dogodila tragedija i što to nesretno dijete nije nastradalo. Tko bi rekao da se iz tako banalne stvari moglo na kraju izroditi zlo. Ne mogu ni zamisliti da jedan stup javne rasvjete može biti neispravan. Djeca su se, kako sam čula, igrala na obližnjoj ledini, slavili su rođendan. Tko zna, vjerojatno su se naguravali i taj je dječak dotaknuo stup. Na svu sreću, nije životno ugrožen – prepričava nam Mara Botić, mještanka Kaštel Starog, hvatajući se za glavu, nemili događaj koji se u srijedu oko 20.30 dogodio u kaštelanskoj Ulici Bruna Bušića, kad je 12-godišnjeg dječaka stresla struja.

Dječja igra tijekom rođendanske zabave umalo je završila kobno, no na svu sreću, kako je potvrđeno iz splitskog KBC-a, ozlijeđeni dječak je dobro i trebao bi biti pušten kući.

Tijekom jučerašnjeg obilaska Ulice Bruna Bušića u Kaštel Starom, vidljivi su bili radovi uz sporni rasvjetni stup, ali i na svim drugim stupovima javne rasvjete koja se proteže tom kaštelanskom ulicom.

Građani su šokirani, ne mogu vjerovati da se ni iz čega zamalo dogodila tragedija.

Usputni prolaznici imaju razne komentare.

Neki kažu da bi proboji izolacije u ovakvim slučajevima trebali biti nemogući, odnosno vrlo rijetki ako se instalacija pravilno održava i kontrolira. A i da dođe do proboja na kućište, odnosno stup, ono mora biti uzemljeno pa svaki takav proboj mora rezultirati time da proradi zaštita, veli nam jedan prolaznik komentirajući ovaj kaštelanski slučaj.

Policija provodi istragu, a kako nam je kazao Ivan Čagalj, voditelj kaštelanskog Vlastitog pogona koji upravlja s 4000 tijela javne rasvjete u Kaštelima, tehničke su ekipe odmah nakon ovog događaja izišle na teren i sanirale sporni stup.

– Čim smo dobili dojavu o ovom slučaju, naše su ekipe bile na terenu. Stup je popravljen, međutim, odlučili smo ispitati i sve ostale stupove u toj ulici.

Riječ je o rasvjetnoj liniji staroj od 10 do 12 godina, a ovaj slučaj vjerojatno se dogodio zbog strujne žice koja je bila u spoju s metalnim dijelom stupa. Sporna žica nalazila se unutar stupa, dakle, nije bila u kontaktu s djetetom – kazao nam je Čagalj.

PIŠE: Jakov Žarko, FOTO: Zvonimir Barišin/CROPIX


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 10:27