StoryEditorOCM

Vatrogasci iz Dugog Rata na požarišta će dobro opremljeni

Piše PSD.
31. ožujka 2015. - 10:02
Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Jadran Perinić i glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković posjetili su Dobrovoljno vatrogasno društvo “Dalmacija” iz Dugog Rata.

Kako i priliči, u goste nisu stigli praznih ruku te su dugoratske volontere darivali opremom vrijednom više od 50 tisuća kuna. Vatrogasni kombinezoni, potkape, naprtnjače, čizme, tlačne cijevi i druga vrijedna oprema itekako su razveselili 35 volontera DVD-a “Dalmacija”, jednog od najstarijih vatrogasnih društava u Dalmaciji, koje djeluje od 1938. godine.

– Iako smo svi volonteri, maksimalno smo posvećeni i u svih 365 dana u godini imamo organizirana 24-satna dežurstva i ne možemo vam ni predočiti koliko nam ovakva donacija znači. Sada ćemo svoj posao moći obavljati još profesionalnije te zahvaljujem našim gostima na uistinu vrijednim darovima – kazao je za “Slobodnu” Jadran Čizmić, jedan od volontera u DVD-u.

Spomenimo kako je na susretu u prostorijama Društva bio prisutan i načelnik općine Dugi Rat Jerko Roglić, koji je prisutne obavijestio kako će za dva tjedna biti gotova projektna dokumentacija za izradu novog vatrogasnog doma te da očekuju vrlo skori početak radova.
M. KATUŠIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:11