StoryEditorOCM
ŽivotKULINARSKA UMJETNOST

Napuljska pizza kandidat za UNESCO-vu baštinu

Piše PSD.
27. ožujka 2015. - 16:39
Napuljsku pizzu Italija je odabrala kao kandidata za UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, izvijestili su talijanski mediji.

Talijansko nacionalno povjerenstvo za UNESCO odlučilo je izdvojiti "L'Arte dei Pizzaioli Napoletani", priznajući kulinarsku umjetnost tog tradicionalnog jela.

Odluka u Parizu

Izdvojilo je i "La Falconeriju", drevno umijeće dresiranja sokola, kao još jednog talijanskog kandidata, ovog puta za transnacionalnu baštinu čovječanstva UNESCO-a.

U oba slučaja radi se tek o prvoj etapi prije dugog procesa.

Od 1. travnja 2015. do 15. studenoga 2016. nezavisni stručnjaci organizacije sa sjedištem u Parizu bit će pozvani da ocijene te dvije kandidature.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 09:15