Već prema tradiciji na sam Badnjak održala se glazbeno-gastronomska manifestacija „Splitu s ljubavlju“ koja je na Prokurativama okupila nekoliko stotina Splićana. Neki željni bakalara, neki fritula, a neki samo klapske glazbe i veselih nota.
Točno u podne startala je podjela bakalara, spremilo se čak 5 tisuća porcija. 220 kilograma bakalara i 700 kilograma krumpira prethodno se kuhalo u čuvenoj „Brodosplitovoj“ teći promjera 2.6 metara. Kako se moglo čuti, škverska teća, napravljena prije ravno 10 godina, često putuje i u druge hrvatske gradove gdje je tražena za pučke veselice i gastro manifestacije.
-Ovogodišnji bakalar je poseban, jer rađen je po receptu vrhunske kuharice, pokojne Ivanke Mirčeta. Priprema je počela još prije sedam dana. Osim bakalara i krumpira t...
Točno u podne startala je podjela bakalara, spremilo se čak 5 tisuća porcija. 220 kilograma bakalara i 700 kilograma krumpira prethodno se kuhalo u čuvenoj „Brodosplitovoj“ teći promjera 2.6 metara. Kako se moglo čuti, škverska teća, napravljena prije ravno 10 godina, često putuje i u druge hrvatske gradove gdje je tražena za pučke veselice i gastro manifestacije.
-Ovogodišnji bakalar je poseban, jer rađen je po receptu vrhunske kuharice, pokojne Ivanke Mirčeta. Priprema je počela još prije sedam dana. Osim bakalara i krumpira t...