Žene koje jedu manje od dva voćna obroka dnevno izložene su većem riziku razvoja depresije, utvrdili su znanstvenici s australskog sveučilišta Queensland.
Rezultati šestogodišnjeg istraživanja provedenog na šest tisuća Australki otkrili su jasnu vezu između unosa voća i pojave simptoma depresije, kazala je Gita Mishra iz zavoda za javno zdravstvo sveučilišta.
- Utvrdili smo da su Žene koje jedu najmanje dva voćna obroka dnevno imale manju vjerojatnost patiti od depresije u odnosu na žene koje su jele manje voća, čak i nakon što smo uzeli u obzir druge faktore poput pušenja, alkohola, indeksa tjelesne mase, tjelesne aktivnosti, bračnog stanja i obrazovanja - kazala je Mishra.
- Otkrili smo i da konzumiranje najmanje dva voćna obroka dnevno štiti žene od razvoja depres...
Rezultati šestogodišnjeg istraživanja provedenog na šest tisuća Australki otkrili su jasnu vezu između unosa voća i pojave simptoma depresije, kazala je Gita Mishra iz zavoda za javno zdravstvo sveučilišta.
- Utvrdili smo da su Žene koje jedu najmanje dva voćna obroka dnevno imale manju vjerojatnost patiti od depresije u odnosu na žene koje su jele manje voća, čak i nakon što smo uzeli u obzir druge faktore poput pušenja, alkohola, indeksa tjelesne mase, tjelesne aktivnosti, bračnog stanja i obrazovanja - kazala je Mishra.
- Otkrili smo i da konzumiranje najmanje dva voćna obroka dnevno štiti žene od razvoja depres...