StoryEditorOCM
Hranarecept

Breskve Melba - jednostavni ljetni klasik koji već 120 godina oduševljava sladokusce

Piše PSD.
6. kolovoza 2014. - 19:25
Sezona breskvi je na vrhuncu i šteta je da prođe bez da bar jednom pripremite klasični ljetni desert "Peach Melba", odnosno "Breskve Melba" . Riječ je o poslastici koja već duže od stoljeća oduševljava sladokusce diljem svijeta.

Osmislio ju je legendarni francuski chef Auguste Escoffier u londonskom hotelu Savoy davne 1892. godine u čast australske primadonne Nellie Melbe i njenog nastupa u Covent Gardenu gdje je otpjevala ulogu u Wagnerovoj operi Lohengrin.

Desert je poslužen uistinu spektakularno, dekoriran veliučanstvenim labudom od leda i nitima karameliziranog šećera. No, ako se zanemare te finese, zapravo je  jednostavan za pripremu i treba vam tek nekoliko sastojaka. Pa evo recepta.

Breskve Melba

6 zrelih ali čvrstih breskvi
250 g šećera
2 šalice vode
mahuna vanilije
s...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 14:05