StoryEditorOCM
Hranaprijedlog za ručak

Tri slasna recepta iz dubrovačke taverne "Sesame", čija je vlasnica briljirala na pariškoj Le Cordon Bleu

Piše PSD.
5. kolovoza 2014. - 12:05
Kad je popularni američki pisac Dan Brown, nadahnut opusom Dantea Alighierija, svoj triler nazvao Inferno, iliti Pakao, sigurno nije znao da u dubrovačkoj uličici koja nosi ime slavnog renesansnog književnika postoji raj, i to onaj gastronomski.


Pjat prvi:

JUHA OD GRAŠKA S MENTOM

Prokuhajte vodu i uspite 500 grama graška (ako je zamrznut, kuhajte ga do najviše pet minuta).

Zatim dodajte mentu i smiksajte štapnim mikserom

.

Pjat drugi:

TUNA S UMAKOM OD SOJE


Potreban vam je odrezak od tune od 150 do 180g rama, te kap maslinova ulja. Oprezno sa soli jer tuna sama po sebi ima visoku slanost...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:34