StoryEditorOCM
Dalmacijaprijeti nam kolaps

Primanje na Pantovčaku: "Sinj ne smije ostati bez 24 milijuna kuna"

Piše PSD.
3. srpnja 2014. - 21:21
Predsjednik RH dr. Ivo Josipović u srijedu je u Zagrebu primio delegaciju grada Sinja koja mu se požalila na pogubne posljedice za gradske proračunske prihode ako bi stupile na snagu odredbe sadržane u Nacrtu zakona o regionalnom razvoju. Prema tim odredbama, Sinjani bi s 81,6 posto prosječne razvijenosti RH ubuduće ostali bez 24 milijuna kuna ili 40 po sto dosadašnjeg proračuna.

U delegaciji iz Sinja bili su zamjenica gradonačelnika Kristina Križanac, ujedno predstavnica NL dr. Jadrijevića, Hrvoje Markulin kao predstavnik Kluba vijećnika HDZ-a, Stipe Jadrijević Cvrlje u ime Kluba vijećnika SD-HNS i Miro Bulj kao predstavnik NL kojoj je bio nositelj.

Bulj je Predsjedniku Josipoviću predao peticiju s potpisima 7530 građana Sinja koji se protive najavljenim zakonskim odredbama koje bi alkarski grad dovele u financijski kolaps.

Kao argumente zašto Sinj ne bi smio ostati bez 24 milijuna, Bulj je nabrojio 3000 nezaposlenih, katastrofalnu demografsku sliku s masovnim iseljavanjem mladih koji poslije završenog školovanja u rodnom gradu ne vide perspektivu, nedopustivu socijalnu sliku koja se ogleda u sve većem broju ljudi koji kopaju po kantama smeća, radnicima iz uništenih i opljačkanih tvrtki bačenima na ulicu, nikad gorim zdravstvenim uslugama, smanjenju gradskog proračuna u posljednjih pet godina za više od 30 posto i tako redom.

Predsjednik Josipović najavio je da će u koordinaciji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU-a inicirati sastanak s predstavnicima županija, gradova i općina i raspraviti cijelu problematiku, iz čega su njegovi gosti iz Sinja iščitali kako postoje izgledi da alkarski grad i ubuduće zadrži dosadašnje beneficije.
T. Paštar
Foto: Arhiv CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:08