Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu

SMS komentar

Žužul škarta Bellea. Neka ga sad Hajduk dovede ka veliko pojačanje, pa će nakon tri miseca raskinit ugovor. Dino, Spinut

Kako poslati komentar

Hrvatska

Objavljeno 10.05.2013. u 19:03

Agencija za plaćanje u poljoprivredi započela s isplatama potpora: 147,6 milijuna kuna za mlijeko

Ilustracija: CROPIX
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s isplatom drugog dijela potpore na osnovu odobrenih zahtjeva za 2012. godinu.

Tako je isplaćeno 147,6 milijuna kuna za mlijeko (kravlje, ovčje, kozje), premija za krave dojilje, ovce i koze te državna pomoć za mliječne krave, duhan, šećernu repu i maslinovo ulje.

Naredni tjedan isplatit će se dohodovna potpora I i II skupine, ostala izravna potpora, mjere ruralnog razvoja (ekološka, integrirana, očuvanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja, teži uvjeti gospodarenja), 4. kvartal potpora u ribarstvu i mjere tržišne intervencije za mandarine.

Iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi podsjećaju poljoprivredne proizvođače da rok za predaju zahtjeva za potporu za 2013. godinu ističe u srijedu 15. svibnja 2013. godine, s time da se zahtjevi mogu podnijeti i 25 kalendarskih dana nakon tog roka. No, u tom slučaju smanjuje se visina plaćanja u iznosu od 1 posto po radnom danu kašnjenja za tog korisnika. Do sada je zahtjev popunilo 93 tisuće korisnika.

Od ove godine izravna plaćanja se provode u potpunoj sukladnosti s pravilima Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije, koja zamjenjuje dosadašnji nacionalni sustav potpora u poljoprivredi, ističu u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Stanislav SOLDO

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: | Komentirano: 11. svibanj 2013. 5:36
Zadnjih desetak godina u Zagrebu je lakše ili teže premlačeno na stotine Dalmatinaca. Žrtve su uglavnom studenti. Policija je više puta morala čuvati ćak i studentski dom. Poznatije žrtve su Željko Kerum, Jasmin Stavros, Dražen Lalić, itd. Vjerovali ili ne, ćak su i neke radio postaje legalno pozivale na nasilje. Mržnja je toliko velika da je za Dalmatince jednako opasan Zagreb i Beograd. Eto takav Zagreb odlučuje o Dalmaciji, zato i imamo uništenu Dalmaciju. Ista mržnja dogada se u nogometu. Suci svake sezone opljačkaju Hajduk za najmanje 10 bodova, a Dinamu poklone najmanje 10 bodova. Yebe mi se, to je sve što je na tu temu rekao Vlatko Marković. Hrvoje Maleš je dokazao da mafija drma nogometom, i što se dogodilo, brutalno ga je izvrijeđao Zdravko Mamić. To je isto kao da netko javno brutalno izvrijeđa Vesnu Balenović. Strašno, kao da živimo u doba zločinca Anto Pavelića koji je prodao Damaciju. Osim toga, nogometni savez je došao na vlast nasiljem i prevarom, zato se ne čudim što suci i dalje pljačkaju Hajduk, kao što se ne čudim da nogometna reprezentacija neče još 15 godina doći u Dalmaciju, što je dobro, jer nama se ionako svi skupa odavno gadite.