StoryEditorOCM
Dalmacijasvečanost na rivi

Splitski pupoljci dobili priznanja

Piše A. Popović
11. lipnja 2016. - 15:53
splitski_pupoljak3-110616

Splitski pupoljci, iznimno talentirani mladi ljudi iz našega grada, u subotu su dobili priznanje za sve svoje uspjehe.

Na Rivi su se okupili brojni posjetitelji kako bi vidjeli što sve njihovi mladi sugrađani mogu i znaju. Prva dodjela priznanja "Splitski pupoljak", nastala je po uzoru na nešto stariju nagradu "Splitski cvit" koja se, već četiri godine za redom, dodjeljuje najuspješnijim Splićankama, a kandidatkinje za tu titulu, poznate i kao "Latice", ove su godine mentorirale svoje nasljednike.

– Radi se o mladim ljudima koji su postigli velike uspjehe, koji su talentirani, ali i nesebični. Nadamo se će ovo postati tradicija jer naš grad ima puno vrijednih ljudi. Ovom akcijom želimo iskazati svoje poštovanje i dati im motivaciju za daljnji rad – istaknula je Milena Mratinić, predsjednica "Našeg kvarta", udruge koja je zaslužna za cjelokupan projekt.

U širi je krug ušlo 30 kandidata u dobi od 15 do 25 godina, a velik je trud bio potreban kako bi se izdvojilo samo njih 10 koji su ušli u posljednji dio natjecanja.

Prvotni je plan bio da se među finalistima odabere samo jedan pupoljak, ali s obzirom na brojna dostignuća, jučer se na pozornicu popelo svih 10 nominiranih i svi su oni, naposljetku, kući otišli s vrijednom titulom.

Gimnastičarka i olimpijka Ana Đerek nije skrivala zadovoljstvo nagradom.

– Nazvala me učiteljica iz osnovne škole i predložila da sudjelujem na ovom događaju. Znala sam da će to sigurno biti lijepo iskustvo pa sam pristala. Ja predstavljam sport i svoje uspjehe u gimnastici, ali ovdje ima i puno kandidata iz drugih područja, recimo iz umjetnosti i humanitarnog rada. Drago mi je što smo svi nagrađeni, mislim da je to u redu jer smo svi jako mladi i ovo je dobar poticaj – kazala je Đerek.

Prvi "Splitski pupoljci" tako su postali: Roko Blažević, Antonio Buljan, Dora Derado, Ana Đerek, Mihaela Erceg, Marko Grgat, Marina Meić, Toni Boren Prkić, Stipe Radoja i Lili Zaneta. 

Nakon što su izaslanik predsjednice Andro Krstulović Opara i dožupan Luka Brčić, održali prigodne govore, pupoljci su pokazali prisutnima zašto baš oni zaslužuju ovu titulu pa su tako Dora i Roko cijelu Rivu oduševili svojim glasovnim sposobnostima.

Zabavu su uveličali i dječji ansambl KUD-a "Jedinstvo", mandolinski kvartet učenika Glazbene škole Josipa Hatzea, te Splitske mažoretkinje, a učenici 3. razreda kiparskog dizajna Škole likovnih umjetnosti izradili su prigodne statue.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 07:14