StoryEditorOCM
DalmacijaROTACIJE ZA OLTAROM

Don Toni Plenković novi povjerenik za pastoral obitelji

Piše PSD.
8. kolovoza 2015. - 11:15

Hvarsko-bračko-viški biskup mons. Slobodan Štambuk potpisao je dekret prema kojemu je došlo do značajnih promjena u obnašanju župničkih službi u toj trootočnoj biskupiji.

Tako je svećenik Jure Martinić razriješen službe župnika u Brusju i Velome Grablju na otoku Hvaru i imenovan privremenim župnikom župe u Postirima na Braču. Istodobno je mons. Ante Jelinčić, koji je kanonsku dob napunio prije pet godina, nakon višegodišnje župničke službe u Postirima razriješen s te dužnosti te je u istoj župi imenovan za sužupnika.

Don Jakša Rubinić imenovan je župnikom u Sutivanu i obljižnim Mircima, a prethodno je razriješen službe župnika u Selcima, središnjem mjestu na istočnoj strani Brača, i Gornjem Humcu.

Svećenik Pavao Gospodnetić, koji se vratio s poslijediplomskog studija u Rimu, imenovan je župnikom u Pučišćima, a iz te župe odlazi don Andro Ursić.

Hvarski dekan Ante Matulić razriješen je službe župnika u Selcima Starograjskim na Hvaru, koju će preuzeti don Emil Pavišić, koji je prethodno razriješen službe župnika u Vrsniku, a tu župu preuzet će don Ante Matulić.
Svećenik Ivan Matulić razriješen je službe župnika u Škripu, a naslijedit će ga don Marko Plančić, koji već obnaša dužnost župnika u Splitskoj i Dolu.

Novozaređeni svećenici, odnosno mladomisnici, dobili su prve dekrete. Tako je Milan Šarić iz Hvara imenovan na službu privremenog župnika u Selcima i Gornjem Humcu na Braču, dok je Ivan Jurin iz Milne imenovan župnikom u Brusju i Velome Grablju na Hvaru te župnim vikarom župe sv. Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru.

Generalni vikar mons. Stanko Jerčić razriješen je službe biskupijskog povjerenika za pastoral obitelji, a tu će dužnost, odlučio je biskup Štambuk, preuzeti dekan Bračkog dekanata i supetarski župnik don Toni Plenković. Većina njih novu službu preuzet će poslije blagdana Velike Gospe. 

I. RADIĆ
FOTO: MIRKO CRNČEVIĆ/CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 13:03