StoryEditorOCM
DalmacijaBIZNIS NA ČETIRI KOPITA

Sinj: ljubitelji konja osnivaju klaster

Piše PSD.
18. ožujka 2015. - 14:14
Konjički galopski klub “Alkar” iz Sinja pokrenuo je inicijativu za osnivanje prvog klastera konjičke industrije u Hrvatskoj. U priopćenju koje su potpisali Boško Filipović Grčić, predsjednik i dr. sc. Danica Ramljak, potpredsjednica kluba, stoji da konjička industrija u Europi ima više od šest milijuna konja, zapošljava 400 tisuća osoba, te ostvaruje prihod od 100 milijardi eura.
Krajem prošle godine uprava kluba uputila je inicijativu gradonačelniku Ivici Glavanu za osnivanje “Prvog klastera konjičke industrije u Hrvatskoj sa sjedištem u Sinju”. Dobili su, kažu, potporu gradonačelnika. “Alkar” očekuje da im grad dodijeli deset praznih bokseva u gradskoj štali na hipodromu u kojoj su smješteni alkarski konji. U tim boksevima “Alkar” bi držao svoje konje koje bi koristio za pokretanje škole jahanja, turističko jahanje... U ovoj priči grad bi imao ulogu partnera.

Inicijatori ističu da će na članstvo u klasteru pozvati sve druge konjičke klubove u Sinju i Cetinskoj krajini kao i Viteško alkarsko društvo.


T. PAŠTAR


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 17:09