StoryEditorOCM
Dalmacijavrijednost radova 50 milijuna kuna

Kukoč: Kaštelani, za sedam godina moći ćete "začepiti" crne jame

Piše PSD.
5. veljače 2015. - 18:09
Sva kućanstva na području Kaštela 2022. godine imat će vodoopskrbu i kanalizaciju, najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare Danijel Kukoč, direktor Agencije EKO Kaštelanski zaljev, Ustanove Split, koji je zajedno s kaštelanskim gradonačelnikom Ivanom Udovičićem predstavio milijunski projekt proširenja obuhvata EKO projekta na području grada Kaštela.

– Predmetni radovi odnose se na novougovorene poslove proširenja dodatne kanalizacijske mreže na području cijeloga grada izgradnjom dvadeset i pet novih kolektora. U sklopu radova obavlja se, također, rekonstrukcija i sanacija fekalnih kolektora te priključaka sekundarne mreže u Kaštelima, što obuhvaća oko 1,3 kilometra sanacije postojećih ispusta te oko 1,9 kilometara izgradnje novih kolektora u svrhu razdvajanja fekalne i oborinske odvodnje.

- Vrijednost radova kroz četiri sklopljena ugovora o izgradnji je ukupno 46.028.666,39 kuna (bez PDV-a), a vrijednost usluga građevinskog nadzora po ovim ugovorima iznosi 819.000 kuna (bez PDV-a). Tim iznosima trebaju se pridodati troškovi pripremnih aktivnosti, izrade projektne dokumentacije, rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, kao i ostali zavisni troškovi, pa je procjena da će ukupna vrijednost investicije biti veća od 50 milijuna kuna.

- Sredstva su osigurana Revidiranim investicijskim programom EKO projekta 2013. (RIP 2013.), a rok za završetak radova je dvije godine – kazao je direktor agencije Danijel Kukoč.

Dakle, riječ je o novcu koji građani izdvajaju iz namjenske cijene vode, te sredstvima iz proračuna Republike Hrvatske.

– Realizacijom ovih projekata Kaštelanski zaljev napokon postaje čist, dakle u njega se više neće izlijevati fekalije, što je važan uvjet za razvoj turizma kojem težimo. Isto tako, mogu najaviti kako će uskoro biti odabran izvođač radova za drugu fazu vodoopskrbe Radun – Lukšić, gdje ćemo investirati oko 8,5 milijuna kuna – kazao je gradonačelnik Ivan Udovičić, napominjući kako će ti radovi završiti do 2016. godine.

Direktor Kukoč napomenuo je kako pripremaju projektnu dokumentaciju za apliciranje prema EU fondovima, i to za dodatnih 50 kilometara kanalizacijske i oko 35 kilometara vodoopskrbne mreže u Kaštelima, a realizacijom tih projekata Sva kućanstva u Kaštelima imat će vodu i kanalizaciju. Kao što smo naveli, to će se dogoditi 2022. godine.

PIŠE JAKOV ŽARKO
SNIMIO: ANTE MAJIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 15:36