StoryEditorOCM
Dalmacijačetvorni metar 50 kuna

Na Vlaki kraj Prisike će niknuti 42 kuće u nizu

Piše PSD.
5. listopada 2013. - 21:58
Dvokatnice ili trokatnice s terasama, okućnicama, garažama niknut će uskoro na padinama u Gornjem Muću, na predjelu Vlaka.

Izgradnja modernoga stambenog kompleksa mogla bi započeti do sredine sljedeće godine, a kako kaže nositelj projekta, Filip Stupalo, načelnik Općine Muć, završene su sve administrativne pripreme, a dobra je vijest da za gradnju polovicu kuća već ima zainteresiranih.

- Svjesni smo krize, slabog ulaganja posebno u ove dijelove županije u Zagori, no krenuli smo s projektom stambene zone na Vlaki jer se možemo pohvaliti velikim brojem mladih obitelji koje su odlučile ostati u svome zavičaju – govori Stupalo.

Infrastrukturu plaća općina

Kako bi se olakšalo kupcima parcela, kompletnu infrastrukturu do zone, vodu i struju platila je Općina tako da, praktički, kupci odmah mogu započeti s gradnjom. - U ovom projektu planirane su 42 kuće na površini od 5,5 hektara, a mnoge su prednosti ovoga područja, dobar položaj, blizina Muća, ali i blizina Splita – kaže Stupalo.

Upravo stoga nije čudno da se vijest o skorom početku radova na Vlaki, neposredno uz Radnu zonu Prisike s gornje strane ceste, proširila među mještanima ove brojne Općine, ali i dalje od Muća.

- Imamo mnogo mladih obitelji koje nisu napustile svoja sela, ali evo čujem da su za kupnju zemlje na Vlaki zainteresirani i naši ljudi iz mućkog kraja koji već duže žive u Splitu. Oni bi se htjeli vratiti blizu svojih ognjišta i upravo je izgradnja ovakve zone za njih izvrsna prilika – kaže Stupalo.

Planira se da bi svaka parcela za 42 kuće u nizu bila od 700 do 1200 četvornih metara, a u sklopu novoga modernog naselja planira se i prodavaonica, te dječje igralište. Cijena zemljišta bit će doista pristupačna. Oko 50 kuna po četvornom metru, a s obzirom na to da će svaki kupac sam graditi kuću, gradnja će se kontrolirati kako bi cijela zona bila ujednačena i napravljena po projektu.

ojdana koharević
snimio nikola vilić/cropix


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. listopad 2024 12:16