StoryEditorOCM
Dalmacijasve zbog nevena

Izmjenjivat će se sunce i oblaci, no ne očekuju se veće oborine - temperatura jutros pala na 12 stupnjeva

Piše PSD.
18. rujna 2013. - 11:31
Baš kako je najavljeno, utorak je u gotovo cijeloj zemlji donio pogoršanje vremena, znatno je zahladjelo s burom, a na najvišem velebitskom vrhu Zavižanu pao je snijeg.

- Dogodilo se to zadnjeg ljetnog tjedna, a oborine s burom, te snijeg u najvišem gorju, stigli su s ciklonom Neven − kaže Rade Popadić iz Udruge “Crometeo”.

Druga je to ciklona u samo dva dana, jer je dan prije s ciklonom Maja stigla obilna kiša, a nakon kratkog predaha, sa sjevera zemlje uslijedilo je jače pogoršanje s ciklonom Neven.

Olujna bura ‘derala’ 100 km/sat

U Podvelebitskom kanalu zapuhala je olujna bura od preko 100 kilometara na sat, pa su se znatno snizile i temperature.

Nakon jakog prodora hladnijeg zraka, pred nama su, barem što se Dalmacije tiče, stabilnije vremenske prilike, izmjenjivat će se sunce i oblaci, no ne očekuju se veće oborine. Tako bi i kraj tjedna, ako je suditi po prognozama, trebao biti u znaku sunca, a ostaje vidjeti hoće li zadnji dan ljeta, 22. rujna, biti u ljetnom ili jesenskom ugođaju.

Spomenimo da je jutros u 9 sati u Zadru, Šibeniku i Dubrovniku izmjereno 17 stupnjeva, a u Splitu stupanj manje. No. u 7 sati živa je u većem dijelu Dalmacije "plesala" oko 12 stupnjeva...

O. Koharević, PSD
Foto: Zvonimir Barišin / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 05:27