StoryEditorOCM
Dalmacijakošute

Mons. Batelja će s oltara svjedočiti o bl. Stepincu

Piše PSD.
6. veljače 2016. - 10:02

Košute će dostojno obilježiti spomen na hrvatskog mučenika i blaženika Alojzija Stepinca. U župi Presvetoga Srca Isusova danas (subota), u 18 sati, počinje trodnevnica u čast blaženoga Stepinca. Svetu misu će predvoditi i propovijedati mons. Juraj Batelja, postulator kauze blaženog Alojzija Stepinca.

Mons. Juraj Batelja za tu priliku stiže iz Zagreba, a od njega će posjetitelji moći dobiti punu istinu o Stepinčevu životu, mučeništvu i postupku proglašenja blaženikom i svecem. Bateljin nastup posebice dobiva na aktualnosti u svjetlu najnovijih nastojanja Srpske pravoslavne crkve i vodstva Srbije da onemoguće konačan čin proglašenja Alojzija Stepinca svecem, zbog čega su odlazili i kod pape Frane u Vatikan.

Naime, poslije mise bit će predstavljena Bateljina knjiga "Rivellijeva zavjera laži. Blaženi Alojzije Stepinac i Srpska pravoslavna crkva". Kako najavljuje košutki župnik don Franko Prnjak, knjigu će predstaviti profesor povijesti Tomislav Đonlić i sam autor. Program će voditi prof. Miljenko Marić, a svojim nastupom popratiti zbor mladih župe Presvetog Srca Isusova Košute.

D. DUKIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:06