StoryEditorOCM
DalmacijaNERIJEŠENA KOMUNALA

Stanari Zoranićeve u Solinu: Ulica nam je sva na rupe, sami je krpamo

Piše PSD.
12. prosinca 2014. - 09:10
Pogledajte samo ovu našu Zoranićevu ulicu, sva je na rupe, sami je krpamo već godinama kako ne bi bili u lokvama do kolina.

A kad nam kamioni prolaze, prašina leti priko kuća, ne možeš živit, a kamenje pršti na sve strane – dočekuje nas u Zoranićevoj ulici u Solinu, prema Dračevcu, Ivan Šamija i njegovi susjedi Petar Šamija, Branko Matijašević i Ivan Taraš, žaleći se kako uređenje ove ulice isčekuju već 20 godina, zapravo, otkad je većina i došla ovdje.

Potpisi građana

– Prije osam godina, dakle 2006. godine, dobivena je lokacijska dozvola za ovu ulicu, počeli su radovi, donesene su cijevi za oborinsku odvodnju i onda je nakon toga sve stalo. Pokupili se bez ikakvog objašnjenja.

Osigurana su bila i sredstva za njezino uređenje – tvrde naši sugovornici, ističući kako su se nekoliko puta interesirali i žalili u Grad Solin da im se ovo uredi, a nosili su, kažu, i potpise građana. Ulica, vele, ima 400-injak metara, a njoj gravitira oko 200 stanovnika.

– Ma, nekoliko puta su dolazili, započinjali uređenje ulice i sad nikom ništa. A sve su ovdje kuće s građevinskom dozvolom, uredno plaćamo komunalije, a tu su i poslovni prostori, ljudi plaćaju poreze.

Poplavljeni vrt

Dajemo, a ne dobivamo ništa – smatraju stanari Zoranićeve pokazujući nam na ištemane nanose asfalta u obliku lijevka koje su, kažu, napravili kako bi se voda slijevala s ceste, da ne poplivaju, upravo zbog toga što nema oborinske odvodnje.

– Žao nam je i čovika šta doli ima vrtal, jer se sve njemu slijeva, al’ ne znamo što ćemo. Više puta smo sami pokušavali asfaltirat ulicu.

Onda kad su doveli kanalizaciju, opet je ostalo izrovano. Ovo je stari asfalt koji smo izgrebali, pa krpali te rupe. A na ovom dijelu poviše nas, put Dračevca, prometnica nije dobro napravljena, nedavno su je uređivali, a voda im već odnijela asfalt. Novac se troši, a ulica sve lošija – pokazuje nam Šamija poviše kuća.

– Zadnjih 20 godina se čeka rađanje Zoranićeve ulice, još od prošlog stoljeća. Ovo nije na čast gradu – zaključuju predstavnici obitelji Šamija, Matijašević i Taraš.

mia sesartić
foto: joško ponoš / cropix

Gradonačelnik Boban: Ispričavam se, riješit ćemo

– Točno je da je Zoranićeva ulica uređena djelomično, odnosno jedan njezin odvojak. U sljedećem razdoblju osigurat ćemo uređenje preostalog dijela o kojem građani govore. Upućujem ispriku sugrađanima s tog predjela jer smo uistinu već trebali riješiti taj problem. Lokacijska dozvola je tada bila ishođena radi izgradnje kanalizacijske mreže, no, budući da nismo tada stigli urediti i ulicu, obećavam da ćemo problem u Zoranićevoj vrlo brzo riješiti na zadovoljstvo svih.

Ovaj dio prometnice koji smo posljednjih dana radili također je sastavni dio iste te ulice. Ako neki radovi nisu stručno izvedeni, tu je nadzorni inženjer koji je u obvezi dati izvođaču nalog da je uredi kako treba – veli solinski gradonačelnik Blaženko Boban.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:06