StoryEditorOCM

Ni potop nije omeo "Veliku nagradu Dugopolje-Klis"

Piše PSD.
29. srpnja 2014. - 23:49
U Dugopolju se u nedjelju uspješno održala cestovna biciklistička utrka Velike nagrade Dugopolje-Klis u organizaciji BK Marjan i suorganizatora.

Unatoč ekstremnim vremenskim neprilikama i kiši koja je primjerena nekom drugom godišnjem dobu u nedjelju je uspješno nastupilo 111 biciklistica i biciklista iz 18 klubova iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

Utrka je bila i hrvatski doprinos obilježavanju UCI Womens Cycling Week tjedna koji promiče jednakost žena u svjetskom biciklizmu koji je istovremeno obilježen i na Tour de France i U Dugopolju gdje je nastupilo 15 biciklistica.

U 11h su nastupile najmlađi koji su vozili 24,3km, a ostvarili su zavidnu prosječnu brzinu od 40,661km/h. Unatoč kiši koja je potopila Dugopolje najmlađi su pokazali što su pravi sportaši i borili se do zadnjeg metra utrke uz samo nekoliko bezazlenih padova uglavnom zbog proklizavanja na mokroj cesti. U 12:30h je startala glavna utrka dana, žena i kadeta.

Kiša nam je tu smanjila broj onih koje su startali pa su samo dvije biciklistice po snažnoj kiši krenile u utrku od 48,6km, no kadeti su bili hrabriji, te su skoro svi prijavljeni i startali.

Na kraju su startali seniori, juniori i veterani na skraćenoj stazi od 48,6km, gdje ih je polovica došla do cilja uz prosjek.

Nakon utrke svi sudionici bili su oduševljeni mogućnostima koje Dalmatinska zagora pruža za razvoj natjecateljskog ali i rekreativnog biciklizma.

Domaćini su dobili i najavu dolaska prvih biciklističkih ekipa u Dalmatinsku zagoru na zimske pripreme u veljači.

SD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:21