Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Dubrovnik

Objavljeno 19.05.2013. u 22:08

Most nezavisnih lista pobjedio u Metkoviću

Nakon ovih lokalnih izbora u Metkoviću su definitivno zapuhali novi vjetrovi. U stožer mostovaca došli su i HDZ-ovci, njihov gradonačelnički kandidat, Hranislav Gašpar i predsjednik GO HDZ-a, Nikola Oršulić, priznali su poraz i čestitali Mostu.

Bitka za gradonačelnika Metkovića se nastavlja u drugom krugu u koji ulaze Božo Petrov Most nezavisnih lista i dosadašnji gradonačelnik HSS-ovac, Stipe Gabrić Jambo. Petrov je dobio 46 posto a Jambo trideset posto.

Ovo su prvi izbori nakon 1997. godine na kojima je ozbiljno ugrožena dominacija Stipe Gabrića Jambe, bez obzira na drugi krug.

Nakon informacije da je Most nezavisnih lista pobijedio u Gradskom vijeću osvojivši sa devet mandata natpolovičnu većinu te da će gradonačelnički kandidat Božo Petrov na značajnom prednosti u drugi krug sa aktualnim gradonačelnikom Stipom Gabrićem Jambom, Metković je na nogama.

Članovi i simpatizeri mosta organizirali su defile gradskim ulicama a na lučkom mostu, čije ime zapravo nose zapalili su bengalke. Svojevrsni performans pratili su znatiželjni građani ali i prolaznici, budući je promet u središtu grada doslovno bio zakrčen.

- Prema neslužbenim podacima vodili smo na skorom svim biračkim mjestima. Bili smo blizu magične granice od pedeset posto. Vrlo malo nam je nedostajalo za apsolutno pobjedu ali pred nama je drugi krug, kazao je Božo Petrov zahvalivši biračima na ukazanom povjerenju.

Inače, Božo Petrov je liječnik po struci sa specijalizacijom iz psihijatrije i zaposlen je u Kliničkoj bolnici Mostar.

Na ovim izborima u Metkoviću je izašlo oko 9200 birača od 13731 koliko je upisano u biračke popise. Riječ je o rekordnoj izlaznosti kakva nije zabilježena od devedesetih godina.

Stranačke liste i kandidati SDP HNS i laburista ne prelaze izborni prag u gradu Metkoviću. Prema neslužbenim informacijama Most ima devet vijećnika, Jambo i HSS 5 a HDZ 3.

S. SOLDO
Snimio: Denis JERKOVIĆ/CROPIX

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: norin | Komentirano: 22. svibanj 2013. 6:08
Jeli se ovo Hrvatska polako i velikom mukom budi iz apatije i letargije i trga se iz ralja proždiruće nemani, koju nam je kao malo slatko štene doveja i odhranija Franjo Tuđman?!

Cilj svih izvaranih građana Hrvatske (a svi su izvarani osim 200 porodica) bi tribala bit uspostava direktne demokracije po uzoru na Švicarsku, što bi skoro pa sasiklo samovolju izabranih zastupnika.
Komentar od: mare0801 | Komentirano: 22. svibanj 2013. 5:16
pozdrav Metkoviću,ovo je najsjajniji momenat ovih izbora,vjerujem da nije slučajan i da će ovim putem i drugi gradovi za 4 godine.
Komentar od: Nice shoot | Komentirano: 20. svibanj 2013. 20:23
Kako preko rijeke, tako i do srca tvog i mog postoji MOST... Bravo za mlade intelektualce, bravo za novi Metković!
Komentar od: siesta1 | Komentirano: 19. svibanj 2013. 22:34
Bravo Metković!