StoryEditorOCM
HrvatskaSkandalozna abolicija

Kolindine 'oprosnice' ne mogu se poništiti: Šeksov miljenik može mirno spavati

5. veljače 2016. - 10:59
Zagreb, 290415. Trg svetog Marka. Sabor RH. Rasprava o konacnom prijedlogu izmjena Kaznenog zakona kojim Vlada predlaze da se po sluzbenoj duznosti gone prijetnje i prisile prema zdravstvenim radnicima,nastavnicima i uciteljima. Na fotografiji: Vladimir Seks koji je jucer predao ostavku na mjesto zastupnika u Sabori i ceka razrijesenje. Foto: Damjan Tadic/CROPIX

Otkriće Slobodne Dalmacije o skandaloznom pomilovanju Vanje Goldbergera, bivšeg savjetnika Vladimira Šeksa, pravomoćno kažnjenog zbog dilanja droge i nelegalnog posjedovanja oružja, temeljito je potreslo Pantovčak i uzrokovalo Šeksovo razrješenje s pozicije posebnog savjetnika predsjednice države Kolinde Grabar-Kitarović za ustavnopravna pitanja.

Šeks je, podsjetimo, razriješen na vlastiti zahtjev zbog moralne odgovornosti za aboliciju Goldbergera, prijatelja njegova pokojnog sina, priznajući da je zagovarao da ga se pomiluje. Napomenuo je Šeks i kako je predsjednica smatrala da to nije u redu s obzirom na njegov poseban odnos s Goldbergerom, ne precizirajući je li predsjednica za taj odnos doznala prije ili nakon što je potpisala odluku o pomilovanju.

Šeks je, dakle, "od...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:56