StoryEditorOCM
Dalmacijastalni postav

Milanović s gospodarstvenicima u Alkarskim dvorima: Izuzetno sam zadovoljan kako napreduju radovi na Muzeju Alke

Piše PSD.
13. srpnja 2015. - 18:02
Predsjednik Vlade Zoran Milanović, koji je i Predsjednik Organizacijskog odbora jubilarne 300. Sinjske alke, u ponedjeljak je posjetio Alkarske dvore u kojima se obavljaju završni radovi na stalnoj postavi Muzeja Sinjske alke.

S Predsjednikom Milanovićem bili su potPredsjednik i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić, Ante Kotromanović, ministar obrane i bivši alkarski vojvoda te Darko Lorencin, ministar turizma. S njima je došao i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

U isto vrijeme na istom mjestu bila je i skupina gospodarstvenika. Oni su došli na inicijativu Emila Tedeschija, Predsjednika Uprave Atlantic Grupe i ministra Ante Kotromanovića. Uz Tedeschija u skupini gospodarstvenika bili su Ante Todorić iz Agrokora, Zvonimir Mršić iz Podravke, Ivan Čermak iz Croduxa, Ivan Žapčić iz HS produkta, Marko Remenar iz Zagrebačke banke, general Ante Gotovina i drugi.

Svima njima domaćini su bili dr. Stipe Jukić, Predsjednik Viteškog alkarskog društva sa suradnicima te zamjenici sinjskog gradonačelnika Kristina Križanac i Zlatko Ugrin.

Poslije obilaska gradilišta Muzeja Sinjske alke premijer Milanović u izjavi novinarima izrazio je zadovoljstvo viđenim:

- Došao sam vidjeti kako napreduju radovi na izgradnji alkarskog muzeja kojega Vlada značajno pomaže. Super je. Izuzetno sam zadovoljan. Sve se odvija po planu i Muzej Sinjske alke bit će otvoren 8. kolovoza, na Čoju, dan uoči jubilarne 300. Alke. Čestitam upravi Viteškog alkarskog društva i izvođačima radova.

- U dogovoru s ministrom Kotromanovićem inicirao sam okupljanje skupine nas gospodarstvenika u cilju pomoći Viteškom alkarskom društvu jer su Sinjska alka, Alkarski dvori i Muzej Sinjske alke od najvećeg hrvatskog nacionalnog interesa, kazao nam je Emil Tedeschi.

Poslije obilaska Muzeja Sinjske Alke Predsjednik Milanović s ministrima i gospodarstvenicima bio je na ručku na izvoru Kosinac gdje su im domaćini bili iz alkarskke uprave i čelnici Sinja.

Na pitnja novinara Predsjednik Vlade Zoran Milanović u Sinju je kratko je komentirao vojni mimohod u čast Oluje:

- To je naš praznik. Odvija se u Zagrebu i nikoga ne provocira. Nije usmjeren ni protiv koga. Da se održava u nekom drugom dijelu zemlje moglo bi se i tako gledati, ali to je u Zagrebu. Važno je da se naša vojska za to dobro priprema i organizira, a bit će i gostiju. Ali to je u drugom planu. To je naš Dan pobjede kojega ćemo obilježiti i proslaviti na civilizirani način, kazao je Milanović.

Toni Paštar
Foto: Duje Klarić / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 22:40