StoryEditorOCM

DOBRA RAČUNICA Omišu dvorana za 18 mjeseci

Piše PSD.
19. kolovoza 2011. - 21:29

Na sjednici Gradskog vijeća Omiša prihvaćena je ponuda za prodaju male dvorane i poslovnih prostora u sklopu kompleksa sportske dvorane koji će se nalaziti blizu današnjeg stadiona.

Ta sredstva omogućuju izgradnju velike i male dvorane te pratećih sadržaja. Tako će Grad Omiš, za relativno malu razliku u cijeni građenja i cijeni prodaje, dobiti dvoranu u roku od 18 mjeseci.

Na oglas se javilo dvoje zainteresiranih, a kupac male dvorane je tvrtka “Jose Nekretnine” d.o.o, iz Omiša. Postignuta cijena je oko 30 milijuna kuna, a gradnja bi, prema natječaju, trebala iznositi oko 35 milijuna kuna. Velika dvorana će biti gradska, a mala komercijalna, u vlasništvu druge tvrtke, ali opet na raspolaganju građanima.

Predsjednik Gradskog vijeća dr. Zvonko Močić, je kazao kako će se tako dobiti vrlo kvalitetno rješenje za zimski, kako sportski, tako i kulturni život na ušću Cetine.

Vijećnici su dali podršku i vlasniku hotela “Plaža” s ciljem da kompletira dokumentaciju za dogradnju spomenutog hotela, koji će imati kongresni centar, novih 100 ležajeva i wellness.

Hotel bi trebao biti gotov do 1. travnja 2012. Pored toga prihvaćeno je izviješće Državne revizije za 2010.godinu, kao i izviješće o ostvarenju proračuna za prvih 6 mjeseci 2011.

Davor GRGAt

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 00:42