StoryEditorOCM
Dalmacijavandalski pohod

Policija zbrojila štetu u Kaštelima: oštećeno 12 automobila - šteta oko 20 tisuća kuna

Piše PSD.
8. kolovoza 2014. - 10:56
Kaštelanska policija je završila krim-istraživanje u Kaštel Sućurcu kada je tijekom noći s 5. na 6. kolovoza, na Obali kralja Tomislava u Kaštel Sućurcu nepoznati počinitelj oštetio parkirana vozila domaćih ljudi i stranih gostiju.

Oštećeno je ukupno dvanaest vozila koji su oštrim predmetom "isfrižani" a ukupna materijalna šteta iznosi oko 20.000 kuna.

Štetu policiji prijavljuju sami građani pa je tako policija došla do ovog iznosa.

Utvrđeno je da meta ovog vandalskog čina nije bila jedna osoba jer bi počinitelj ostao samo na devastaciji jednog vozila.

Ovdje se očigledno radi o nekim drugim motivima. Ako policija i pronađe počinitelja za njegov kazneni progon trebat će postojati prijedlog oštećenih osoba jer se kazneno djelo oštećenja i uništenja tuđe stvari ne progoni po službenoj dužnosti.

Ako, naprimjer, svi oštećenih žele i dalje imati posla sa za sada nepoznatim divljakom, morat će podnijeti prijedlog za progon protiv počinitelja, a ako ih naprimjer zahtjev za progon želi podnijeti pet ili šest, vandal biti prijavljen samo za štetu napravljenu onima koji su ga prijavili, a ne i za ostale.

Policija intezivno traga za počiniteljem koji je, kako stvari stoje, u šaranje vozila oštrim predmetom krenuo u srijedu ujutro nakon 6,30 sati. Nije moguće da ga baš nitko u mjestu nije vidio.

M. DIDIĆ
FOTO: MARIJO BAŠIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 09:57