StoryEditorOCM
Dalmacijaministarstvu zdravstva upućen službeni zahtjev grada

SLUŽBENI ZAHTJEV Makarska traži svoju bolnicu

Piše PSD.
20. rujna 2011. - 15:26
 Marko Ožić Bebek

Očito da od otvaranja makarskog rodilišta neće biti ništa osim puke predizborne promidžbe. Rodilište nisu osobito gurali niti predstavnici aktualne vlasti, a liječnik po struci gradonačelnik dr. Marko Ožić Bebek za Makarsku želi opću bolnicu. O tome se već izvjesno vrijeme govori i za nju se lobira, da bi sada Ministarstvu zdravstva i ministru Darku Milinoviću bio upućen službeni zahtjev Grada.

U podacima o opravdanosti takvog zahtjeva navodi se da samo Makarska ima 14 tisuća stanovnika, čemu treba pridodati stanovnike Makarskog primorja od Brela do Gradca gdje živi oko 30 tisuća ljudi. Budući od Dubrovnika do Splita nema bolnice, a da Makarskoj gravitira vrgorački kraj s 8 tisuća stanovnika, Imotska krajina sa 33 tisuće ljudi, stanovništvo s područja zapadne Hercegovine, te otočani s Hvara i Brača koji trajektima dolaze u Drvenik i Makarsku.

Makarska je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta hrvatskog priobalja: samo prošle godine je ostvareno 800 tisuća noćenja i zabilježeno 113 tisuća posjetitelja. Na Makarskom primorju ostvareno je 3,6 milijuna noćenja i više od pola milijuna posjetitelja. Opća bolnica bi samo doprinijela da Makarska na svim turističkim kartama bude ucrtana kao suvremena i moderna destinacija.

Za otvaranje bolnice postoje materijalni uvjeti, odnosno zgrada Doma zdravlja koja odgovara za uspostavu manje opće bolnice, kakva bi Makarskoj priličila. Onda bi u njoj funkcioniralo i rodilište.

A. Dragičević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:24