Profesor Werner Dierend iz staklenika donosi tri uzorka: mladicu jabuke, mladicu kruške i hibrid "križanca" jabuke i kruške. Hibrid nema ime, stablo više nalikuje jabuci, njegovi listovi više krušci, oblik ploda je sličniji jabuci, ali okus "baca" na krušku.
Dierend i njegovi kolege Thilio Fischer i Henning Schacht sa sveučilišta u Osnabruecku pokušavaju stvoriti nešto što u prirodi ne postoji.
Nije bez razloga to što Nijemci, Hrvati i mnogi drugi narodi lošu analogiju zovu "usporedbom jabuka i krušaka".
Prije 30 godina, međutim, u nekadašnjem hotrikulturnom institutu u Koelnu jabuke i kruške uspješno su križane. Nova voćka dobila je ime "Zwintzscherov hibrid" po profesoru Maxu Zwintzscheru koji je proveo eksperiment.
Njegov rad za buduće naraštaje i poboljšanje sačuva...
Dierend i njegovi kolege Thilio Fischer i Henning Schacht sa sveučilišta u Osnabruecku pokušavaju stvoriti nešto što u prirodi ne postoji.
Nije bez razloga to što Nijemci, Hrvati i mnogi drugi narodi lošu analogiju zovu "usporedbom jabuka i krušaka".
Prije 30 godina, međutim, u nekadašnjem hotrikulturnom institutu u Koelnu jabuke i kruške uspješno su križane. Nova voćka dobila je ime "Zwintzscherov hibrid" po profesoru Maxu Zwintzscheru koji je proveo eksperiment.
Njegov rad za buduće naraštaje i poboljšanje sačuva...