Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

BiH

Objavljeno 21.07.2010. u 20:20

MARIJA PAVLOVIĆ LUNETTI TVRDI KAKO NIJE DOBILA NIKAKAV SLUŽBENI POZIV OD PAPE BENEDIKTA xVI.

"Vatikan će priznati Međugorje nakon smrti nas vidjelaca"

Trebala su proći desetljeća do službenih priznanja Lourdesa i Fatime, pa će tako biti i s Međugorjem. Uvjerena sam da će Vatikan priznati vjerodostojnost Gospinih ukazanja tek kad ona prestanu, pojašnjava vidjelica Marija

Marija Pavlović Lunetti
Prvo su talijanski, a onda i hrvatski mediji objavili vijest da je papa Benedikt XVI. uputio poziv međugorskim vidiocima da daju iskaz novoformiranoj Komisiji za Međugorje. Stoga smo došli u ovo hodočasničko mjesto kako bismo se o tome informirali kod samih vidjelaca i međugorskog župnika.

- Ništa ne znam o tome - kazao nam je telefonom fra Petar Vlašić, župnik u Međugorju, koji se zatekao u Zagrebu. - Za mene u ovom slučaju nije relevantno što mediji kažu i pišu, nego što kažu u Komisiji. A Komisija radi svoj posao. Mene će obavijestiti o onome što trebam znati, a do sada me nisu ni o čemu obavijestili - veli fra Petar.

Od šest međugorskih vidjelaca u Međugorju smo u njezinu domu posjetili Mariju Pavlović Lunetti. Razgovarali u kapelici gdje Marija ima svakodnevne susrete s Gospom i molitve uz nazočnost hodočasnika iz čitavog svijeta. Poput župnika, ni ona ništa ne zna o Papinu pozivu.

‘Medijska izmišljotina’

- Ja mislim da je sve to izmišljotina talijanskih medija - kaže Marija. Jučer sam razgovarala s bečkim kardinalom Schoenbrunom. Taj poziv nismo ni spominjali, ali da ima išta od toga, on bi mi zacijelo spomenuo. No Crkva je tu, Međugorje živi, a sam čin formiranja Komisije je pozitivan čin. Crkva nije cesta niti je zanimaju senzacije. Ona ima svoj stav i ne žuri. Trebala su proći desetljeća do službenog priznanja svetišta u Lourdesu ili Fatimi. Tako je i s Međugorjem. Uvjerena sam da će Vatikan prepoznati vjerodostojnost Gospinih ukazanja, ali tek kad ona prestanu i kada mi vidioci i vidjelice umremo.

Zamjetno je da se ovog ljeta povećao broj hodočasnika, posebice iz Italije. Marija u tome vidi Gospinu milost, ali također kaže da je tome dijelom uzrok ozbiljniji pristup Vatikana međugorskom fenomenu Gospina ukazanja. A Talijane je dodatno privuklo Međugorju obraćeničko iskustvo poznatog novinara i voditelja Paola Brozija.

Taj slavni, utjecajni i bogati voditelj vodio je razvratan život pa je postao i narkoman. Prvo je njegova majka molila u Međugorju za njega, a onda je i on došao ovamo i doživio obraćenje. Okrenuo se vjeri, ljudima, Gospi i humanitarnom radu. Ono što je doživio i proživio opisao je u svojoj knjizi koja je izišla u ožujku i za mjesec dana prodana je u 50 tisuća primjeraka.

Marija je dodala da se Gospa još uvijek svakodnevno ukazuje njoj, Vicki i Ivanu, dok se Jakovu, Mirjani i Ivanki ukazuje jedanput godišnje. Preko Ivanke npr. šalje poruke za nevjernike. Uvijek na taj dan poruku dođe saslušati velik broj (ne)vjernika. Ivanka, pak, poruke prenosi onima koji su daleko od doma, dakle ratnim prognanicima, iseljenicima, migrantima…

U braku s Talijanom

Svjedočila je Marija o brojnim čudesnim ozdravljenjima. Ova mlada, vesela i pobožna žena, koja nas je dočekala kao najbliže, uvjerena je da je Gospa napravila čudo i u slučaju njezina brata koji je ostao bez obaju bubrega. Darovala mu je svoj bubreg kao tek udana žena, a potom rodila četvero djece s mužem Talijanom.

- Bogu i Gospi hvala, svi smo zdravi - kaže Marija. U tom trenu na vrata uleti dvanaestogodišnji dječak s gipsom na ruci. - To je moj Marko - veli Marija. - Pao s trešnje i slomio ruku. Ali zarast će na mladu. Tko još u Međugorju nije pao s trešnje?

PETAR MILOŠ

Poskupjelo zemljište

Na vijest o formiranju Komisije za Međugorje reagiraju i Međugorčani. Nazvali smo broj s ploče istaknute na jednoj parceli i raspitali se za cijenu.
- Znate, poskupilo je otkada je Papa najavio da će priznati Međugorje…


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: kapo | Komentirano: 9. rujan 2011. 23:47
nasu majku nikad ne triba zaboravit .FALJEN ISUS DOBRIM LJUDIMA
Komentar od: Torca_Duvno | Komentirano: 22. srpanj 2010. 16:57
neznam sto se svi zivciraju...pa ko viruje, nek viruje. ko nece, nek neviruje.
ja za sebe mogu rec da virujem..
BOG I HRVATI
Komentar od: bzebic | Komentirano: 21. srpanj 2010. 23:32
http://www.youtube.com/watch?v=3SH4N5Fl52w

30 000 mladih očekuje se ovih dana u Međugorju
Festival mladih - prvi tjedan kolovoza

Kraljice Mira, moli za nas!
Komentar od: bzebic | Komentirano: 21. srpanj 2010. 23:24
Mir Mir Mir

5 kamenčića u borbi s vašim Golijatom

Euharistija
Mjsečna ispovijed
Riječ Božja
Krunica
Post

http://www.medjugorje.ws/hr/articles/spiritual-movement-queen-of-peace/
Komentar od: maljo | Komentirano: 21. srpanj 2010. 22:34
Bitno je opet blatiti sve sto se spominje...
Bitno je se pravit pametan...
Bitno je sve tumacit na negativan nacin!! Zasto je casa na pola prazna a ne puna?!?
Gospa se ne ukazuje svakome,a ova gospodja da je tila, imala bi profita od svega sto joj se desilo!!
Komentar od: ivy123 | Komentirano: 21. srpanj 2010. 21:53
alo grdelin.,
sta si komentira članak samo da napišeš za hercegovinu-južna bosna???
mater ti komunističku j...n
Komentar od: Grdelin | Komentirano: 21. srpanj 2010. 21:33
lipo je virovat,ali lipo je i razmislit svojon glavon...

zašto se u nas sve svede na novac...

e to je pravo pitanje i vrlo težak pametan odgovor...

pa tako i u južnoj bosni...
Komentar od: | Komentirano: 21. srpanj 2010. 21:30
ahaaaa, vatikan ce tek onda priznat Medjugorje kad vi umrete......ocete izvuc zivu glavu. Ajde cerce, izgleda da si i ti pala sa trisnje i to vise puta naglavu.
Sta si ti, ko si ti pa ce se tebi Gospe ukazivat ? Koje ste vi muljare, ni politicari van nisu ravni !!!!!!!
Komentar od: Harry Potter | Komentirano: 21. srpanj 2010. 21:26
GOVORI LI GOSPA ŠTA KAKO ČEMO RIJEŠIT DUG OD 50 MILIJARDI ILI O SUDBINI ŠKVERA,ILI I DALJE PONAVLJA-DJEĆICE AJDETE U CRIKVU I DONESITE MILODARE- ?
Komentar od: reperban | Komentirano: 21. srpanj 2010. 20:44
ma bitno je da je poskupijo kvadrat zemljista i da je gospodja zadrzala djevojacko prezime a budala i rata ce uvik biti , nazalost ! ! !