StoryEditorOCM
DalmacijaKADROVIRANJE U TROGIRU

Pohvale za rad nisu bile dovoljne

Piše PSD.
2. prosinca 2015. - 00:42

Nakon šest i pol godina, Negosava Špika nije više direktorica Turističke zajednice u Trogiru. Vijeće TZ-a iz trećeg pokušaja prihvatilo je ostavku koju je na to mjesto podnijela početkom listopada.

Nije navela obrazloženje, iako se govori kako je navodno na to bila prisiljena zbog "mućki" s kadroviranjem koje gradonačelnik Ante Stipčić (HDZ) i njegov zamjenik Radovan Slade-Šilović (HDS) namjeravaju tamo provesti, a nju smijeniti te zbog loše međusobne suradnje.

Ona bi se, kaže, trebala vratiti starim poslovima vođenja statistike i administracije u Turističkoj zajednici, u kojoj radi petnaest godina.

Špika je na mjesto direktorice postavljena za vrijeme bivše SDP-ove vlasti, no uspjela se "održati" i protekle dvije i pol godine aktualne HDZ-ove. Dolaskom HDZ-a na čelo grada pretpostavljalo se da će uslijediti Špikina smjena, ali to se nije dogodilo.

Dapače, Stipčić i Slade-Šilović hvalili su se dobrom suradnjom te bili zadovoljni njezinim radom. Da nešto ne štima te da je potrebna pomoć kako bi se rad TZ-a podignuo na veću razinu, "sjetili" su se prije ljeta kada su na sjednici Vijeća TZ-a izišli s prijedlogom o raspisivanju natječaja za zaposlenje još jedne osobe. Stipčić je prijedlog potkrijepio činjenicom kako je pojačanje kadra u toj ustanovi prijeko potrebno zbog projekta "365" u koji je uključen i Trogir.
Unatoč otporu nekih od članova Vijeća, raspisan je natječaj, a na šest mjeseci zaposlen je Goran Vržina iz Splita. I prije raspisivanja natječaja spominjalo se kako se, navodno, upravo njemu namješta posao.

'Kandidat iz kuloara'

S obzirom da je ta javna tajna došla do ušiju predsjednika Gradskog vijeća Emila Kursana (HDZ), nije čudno da je i on na jednoj od sjednica pitao kako je moguće da je "kandidat iz kuloara" upravo "prošao" na natječaju. Upozorio je kako bi bilo dobro da se s tom praksom, po kojoj je TZ odavno poznat, prekine.

Nakon što je Vijeće Turističke zajednice prihvatilo Špikinu ostavku, uskoro bi se trebao raspisati natječaj za izbor novog direktora. Hoće li ponovno svoje prste u izbor umiješati politika i ponoviti se kadroviranje o kojemu se već spekulira, vidjet će se. Na to ne bi trebalo dugo čekati.

Trogir mora imati otvorenu i osmišljenu "pozivnicu" za goste tijekom cijele godine, treba se oglašavati putem sajmova na precizno utvrđenim ciljanim tržištima, jednostavno rečeno treba otvoriti sve raspoložive komunikacijske kanale i poveznice do najsitnijih detalja. U Trogiru ovaj samo mali niz nabrojenih aktivnosti zadnje vrijeme znatno izostaje, a izvorno to je zadatak i dnevna strateška dinamika ureda TZ-a. Veći dio vijećnika Vijeća TZ-a to je uočio prihvativši ostavku direktorice Špike, a ne i njezin Program rada za iduću godinu, kazao je zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović, koji je umjesto Stipčića predsjedavao sjednicom.

Negosava Špika nije nam htjela komentirati razloge ostavke.


GORDANA DRAGAN


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:00