Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu

SMS komentar

Žužul škarta Bellea. Neka ga sad Hajduk dovede ka veliko pojačanje, pa će nakon tri miseca raskinit ugovor. Dino, Spinut

Kako poslati komentar

Šibenik

Objavljeno 10.06.2012. u 20:14

Pirovac: ulaganje vrijedno 9,5 milijuna eura

U kinodvorani u Pirovcu održana je prezentacija projekta nove marine za potencijalne ulagače, među kojima i one što su već potpisali pismo namjere za ulaganje u dugo osporavanu marinu u uvali Makirina. Bit će to dvanaesta marina na području Šibensko-kninske županije.

- Pirovačka marina - kazao je u uvodnome dijelu općinski načelnik Ante Šparica - značit će novu kvalitetu koja je nedostajala turističkoj ponudi naše općine. Uvest će nas u sektor nautičkoga turizma, koji će i u našem mjestu značajno produžiti turističku sezonu.

Nakon pet godina i čak šezdeset i osam izdanih suglasnosti, dozvola i rješenja te puno utrošenog novca - istaknuo je Šparica - došli smo u fazu zahtjeva za izdavanje lokacijske dozvole. Nakon toga će Županija raspisati natječaj za investitora, jer će marina biti županijskoga značenja. Imat će - naglasio je načelnik općine - do 200 stalnih morskih vezova i visoku kategorizaciju s tri sidra, na morskome prostoru od 41.000 četvornih metara i kopnenome od 11.600 kvadrata. Do sada je za pirovačku marinu zanimanje pokazalo 11 potencijalnih ulagača.

- Gradnja nove marine, u koju će se uložiti više od devet i pol milijuna eura, novi je veliki korak u razvitku turizma županije, posebno nautičkoga, i to u vrijeme kada nije lako doći do ulagačkoga novca - smatra župan Goran Pauk.

Ovim zahvatom Pirovac se svrstava u društvo od jedanaest marina na našem području, što je najveća koncentracija na ovom dijelu Jadrana, s više od 3000 vezova, koji ostvaruju 25 posto prihoda svih primorskih županija u Hrvatskoj, ili oko 85 milijuna kuna.

J. Čelar


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: Pirovacadriatic | Komentirano: 18. svibanj 2013. 21:39
Velika i skupa investicija, ako usluge budu skupe tko će dolaziti u Pirovac na vez? Uzmemo li u obzir i veliku konkurenciju u regiji, mislim da bi investicija trebala biti skromnija i planirane cijene konkurentne i privlačne za nautičare.
Komentar od: velebit mali | Komentirano: 11. lipanj 2012. 23:02
to je lipo
a šta se dobije od marine donesu sve sa sobom samo na ostave smeće i ništa drugo
triba se rješiti tih debila nitko ih ne voli a vi se našli kao pobjednici
da je dobro nebi vas dopalo