StoryEditorOCM
ĐiradaPICNIC NA VOŠTARNICI

U Zadar stiže koktel majstor Matteo Bonocore iz Donkey speakeasy bara iz Bologne

Piše B. S.
17. svibnja 2024. - 12:18

Nikada do sad, neovisnom organizacijom, u Zadru nije gostovao internacionalni miksolog. 

U utorak, 21. svibnja, s početko 18 sati, u goste u Zadar u ‘Picnic‘ na Voštarnici stiže Matteo Bonocore, iz Donkey speakeasy bara iz Bologne.

Donkey je mali bar u Bologni, specijaliziran za vrhunske koktele i promociju talijanskih namirnica i kulture. Njeguju speakeasy kulturu, pa se tako pri ulasku u bar prvo treba pozvoniti da bi uopće imali mogućnost ulaska, dok se sami bar nalazi u prostori stare ljekarne.

Gostovanje Mattea inspirirano je povezivanjem hrvatskih i talijanskih namirnica. Pripremat će tri koktela, od kojih su dva iz signature koktel karte koju Donkey poslužuje, dok će treći koktel biti kreiran posebno za ovu priliku, u kojem će se koristiti vina zadarske regije, kao i naša cjenjena višnja maraška koja je upravo u sezoni.

Nastavno na ovo, Matteov domaćin, Zadranin Ivan Karačić također je pripremio jedan koktel posebno kreiran za ovu priliku. Radi se o koktelu Cherry Donkey, u kojem Ivan kombinira autentično piće iz Bologne, Amaro Montenegro, zajedno sa višnjom maraškom i ginom, a klarificira ga kombinacijom bademovog i magarećeg mlijeka, kao dodatni detalj u povezivanju s Donkey speakeasy barom.

 

image

Matteo Bonocore

/Slobodna Dalmacija
image

Matteo Bonocore

/Slobodna Dalmacija
image

Matteo Bonocore

/Slobodna Dalmacija
01. lipanj 2024 05:51