StoryEditorOCM

Juventus iskoristio priliku i smijenio Allegrija zbog bizarnog razloga

Piše hina
17. svibnja 2024. - 18:38

Dva dana nakon što je s Juventusom osvojio Kup Italije, Massimiliano Allegri dobio je otkaz, a klub je u službenom priopćenju kao razlog za tu odluku naveo "nedolično ponašanje" 56-godišnjeg trenera za vrijeme i po završetku finalne utakmice protiv Atalante.  

Allegri je za svoje ponašanje tijekom finala odigranog na rimskom Olimpicu, u kojem je Juventus s 1-0 svladao Atalantu golom Dušana Vlahovića u 4. minuti, u četvrtak suspendiran na dvije utakmice od strane disciplinskog suca Serie A, a izrečena mu je i novčana kazna u visini 5000 eura.

Iako je Juventus prekinuo trogodišnji post bez trofeja i po rekordni 15. put osvojio talijanski Kup, vodstvo torinskog kluba odlučilo je Allegriju uručiti otkaz, jer njegovo ponašanje "nije bilo u skladu s vrijednostima koje zastupa Juventus".

Allegri je tijekom utakmice vrijeđao suce utakmice, bacio sako i kravatu, a nakon utakmice je na putu prema svlačionici imao žestoku raspravu s urednikom Tuttosporta Guidom Vaciagom.

Vodstvo Juventusa je odlučilo da će prvu momčad u posljednje dvije prvenstvene utakmice voditi 52-godišnji urugvajski stručnjak Paolo Montero, koji obnaša dužnost glavnog trenera juniorske momčadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 09:42