StoryEditorOCM
Domaći nogometIZVRŠNI ODBOR

Usprkos optužnici Vlatka Peras ostaje u Dinamu, ali slijedi analiza njezinog ugovora

Piše Davorin Olivari/SN
17. svibnja 2024. - 21:05

U petak je održan šesti sastanak Izvršnog odbora Dinama. Nakon njega upriličena je i press-konferencija na kojoj je Sanjin Španović, predstojnik ureda predsjednika Velimira Zajeca, kazao:

- Na petoj sjednici IO-a donesena je odluka nastavno na sklopljeni ugovor člana Uprave za financije i opća pitanja Zvonimira Manenice na tragu novog načina rada i novih uzusa. To podrazumijeva i usklađivanje ostalih ugovora članova Uprave. Pogotovo vezano na pitanje bonusa koje je do sada određivala Uprava sama sebi, kao i na pitanje otpremnina. Izvršni odbor je smatrao da se otpremnine određuju za razdoblje od šest mjeseci kao što ima Zvonimir Manenica, što je dobra poslovna praksa - kazao je u uvodu Španović.

Dopredsjednik Dubravko Skender je dobio zadatak da obavi razgovore., pišu Sportske novosti.

- On je to učinio i o tome izvijestio Izvršni odbor na način da je razgovarao s dva člana Uprave. Osigurano je normalno funkcioniranje Uprave. S predsjednicom Uprave razgovori nisu vođeni, zbog toga što je večer prije planiranog razgovora objavljena vijest na web stranicama Županijskog državnog odvjetništva da je podignuta optužnica protiv troje okrivljenika, vezano za slučaj o kojem ste izvještavali (slučaj Varga, nap.a).

Među ljudima za koje je podignuta optužnica jest i predsjednica Uprave Vlatka Peras. Na sjednici IO-a donesena je odluka da će Dubravko Skender, skupa s članom Uprave Manenicom, odrediti odvjetnički ured koji će izraditi pravno mišljenje u najbržem mogućem roku. A to pravno mišljenje će ponuditi odgovor zakonitosti i opravdanosti nastavka radnog odnosa Vlatke Peras, te zakonitosti i opravdanosti otpremnine predsjednice Uprave prema odredbi članka 8. ugovora o radu. Po izradi pravnog mišljenja, članovi Izvršnog odbora o tome će biti obaviješteni. Pravno mišljenje bi trebalo stići u roku od sedam dana. Inače, potpredsjednik Skender obavio ja razgovore s ostala dva člana Uprave, Darkom Podnarom i Danijelom Tomačićem, ali rezultati tih razgovora su u domeni poslovne tajne. Dinamo je tražio i spis od DORH-a jer smatra da je oštećena strana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 01:32