StoryEditorOCM
SplitGRADI SE PUNOM PAROM

Zbog 100 metara splitske ceste u kolonama se čeka po pola sata, zatvorene obe trake: ‘Upozorio sam na katastrofu...‘

Piše Petra Klarić
9. svibnja 2024. - 22:44

Na području Žnjana, točnije u ulici Put Žnjana, od jutros su na dionici od 100 metara zapadno od Ulice Ane Katarine Zrinski za promet zatvorena oba prometna traka, što je brojnim stanarima stvorilo probleme.

Obavijest o zatvaranju ceste jučer je objavljena na službenim stranicama Grada Splita, uz obavijest da su trenutno u tijeku pripremni radovi na izgradnji prometnice Put Žnjana, dionica 1, koja počinje kod križanja s Velebitskom ulicom, a završava oko 50 metara istočno od križanja s ulicom Ane Katarine Zrinske.

image
Ante Čizmić/Cropix
image

Područje na kojem su u tijeku radovi

Screenshot/Grad Split

Iako u objavi iz Grada Splita mole za strpljenje i razumijevanje, stanari se žale jer im nije osiguran adekvatni alternativni put. Jedan od njih je i Marijan Čelan, HDZ-ov gradski vijećnik.

- Na Vijeću sam više puta upozoravao da će to biti katastrofa ako se ne ponudi kvalitetan alternativni put. Na više lokacija na Žnjanu u tijeku su radovi, što na aglomeraciji i uređenju Žnjana, što na privatnim investicijama.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix

Baš nedavno je odobrenje za izgradnju dobilo nekoliko novogradnji, a još nekoliko ih je u završnoj fazi radova. Zamislite što će to tek biti u srcu sezone, kada se na neadekvatnu cestu sruče sva vozila s gradilišta, uz stanare i turiste koji će biti smješteni u hotelima i apartmanima - rekao nam je i dodao da je jutros u koloni čekao preko pola sata.

image

Marijan Čelan

Vojko Bašić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix

Cijela situacija još bi bila i podnošljiva da se radi o kratkoročnom zatvaranju ceste, ali kaže da je rok za završetak radova za 10 mjeseci. Dakle, muke stanara bit će nešto dugoročnije.

- Zatvarale su se okolne ceste i ranije, ali na periode od dvadesetak dana. Sad je završetak radova predviđen za 10 mjeseci, a poznavajući kako to inače kod nas funkcionira, to bi se moglo i dodatno odužiti. Za odvesti dijete u školu na Trsteniku moram okružiti cijeli kvart - dodao je Čelan. 

image
Ante Čizmić/Cropix
image

Objava na službenim stranicama Grada Splita

Screenshot/Grad Split

Podsjećamo, radi se o projektu rekonstrukcije cesta nakon radova aglomeracije, a za taj dio radova zadužena je tvrtka "Cestar". 

Kako bismo saznali točno koliko dugo će potrajati radovi, ali i hoće li možda svijetlo dana ugledati neki bolji alternativni put, upit smo poslali Gradu Splitu te ćemo ga objaviti čim ga dobijemo. Stanare pozivamo da ne gube živce i naoružaju se strpljenjem, sve ovo bit će lakše prebroditi kada za malo više od godinu dana dobijemo uređen žnjanski plato, prilazne ceste i svu drugu popratnu infrastrukturu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 20:43