27206889
Od 14 do 20 sati

U ‘Vinskom podrumu‘ i danas slavimo: dođite, čeka vas 400 vinskih etiketa, glazba, druženje, fine kapljice...

Piše Tanja Šimundić Bendić
Foto Saša Burić/Cropix
18. svibnja 2024. - 10:06

Više od 80 vinara, više od 400 etiketa, vrhunska vina, odlični poznavatelji ove scene čekaju vas i danas od 14 do 20 sati na završnom danu Festivala vina i delicija "Vinski podrum" u splitskom Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika. Dvodnevna fešta nad feštama koja se već 10. puta tradicionalno održava u organizaciji Slobodne Dalmacije privukla je kao i obično veliku pažnju posjetitelja. Ne čudi s obzirom na ono što sa sobom donosi. Između ostalog renomirane vinare s vinogradarske i vinarske scene, plod njihova rada, ali i ono ništa manje važno, priliku da iz prve ruke čujete savjet koji početniku i znalcu može pomoći u vinogradarskom, vinarskom biznisu.

Prvi dan festivala protekao je u dobrom druženju i odličnoj atmosferi, a u istom tonu nastavlja se i dalje. S puno šušura, zveckanja čaša, degustiranja, komentiranja, uživanja u vrhunskoj kapljici. Svaki Vinski podrum uvijek sa sobom donosi i vrlo važnu edukativnu stavku. Iza nje stoji tim eminentnih stručnjaka, predavača na zanimljivim radionicama. Održavat će se i u subotu, vrijedi ih poslušati, upravo zato što donose temeljna znanja, itekako bitna i za početnike ali i one koji o vinima znaju puno.

image
Saša Burić/Cropix

Radionice startaju u 15 sati, prva nosi naziv BLAGOSLOV RAVNIH KOTARA, vodit će je Kruno Filipović, a pričat će se o Internacionalnim prvacima iz zadarskih vinograda.

U 16 h sati slijedi LU-MA EKSKLUZIV - Exclusive selection, s voditeljem sommelierom Filipom Živković.

U 17 sati stiže radionica KAŠTELA - DOMOVINA ZINFANDELA tijekom koje će voditelj Kruno Filipović pričati o Čaroliji Crljenka kaštelanskog.

U 18 sati će se održati radionica 60 GODINA OD MEĐUNARODNE ZAŠTITE u kojoj će voditelji dr. sc. Goran Zdunić i Želimir Bašić imati predavanje na temu U čemu je tajna Dingača?

I u 19 sati startaju Vinske škole – Winebox s voditeljima Sinišom Koceić i Alenom Gulam.

Vino i dobra glazba idu ruku pod ruku, za što će biti zadužen bend ‘Trans AcousticFusion‘. U impresivnom muzejskom prostoru goste će zabavljati od 18 do 20 sati. Vaše je jedino da krenete jer fešta čeka, ne smije se propustiti. Ulaznice možete kupiti na ulazu u ‘Vinski podrum‘ u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika od 14 sati. Cijena ulaznica iznosi 20 eura, a za plaćanje PBZ i PBZ Card Premium Visa karticama odobrava se popust pa će u tom slučaju cijena ulaznice iznositi 16 eura. Povratna kaucija za čašu iznosi 10 eura.

image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 05:12