StoryEditorOCM
Split‘ON TO ZASLUŽUJE‘

Šef splitskog SDP-a smislio kako se grad treba odužiti Jakši Miličiću: ‘Bio je čovjek koji je gradio i spajao...‘

Piše Frano Kiso
24. travnja 2024. - 16:26

Prije nekoliko dana napustio nas je Jakša Miličić, po mnogima najbolji gradonačelnik Splita, znanstvenik, sveučilišni profesor i nekadašnji političar. Doživio je 98 godina, a praktički do zadnjeg daha pokušavao je pomoći rodnom Splitu i godinama se zalagao za rješenje pitanja gradskog deponija Karepovac.

Njegova uloga u razvoju grada je ogromna te je 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća pokrenuo izgradnju ključnih gradskih projekata u Splitu. Stoga ni ne čudi da su ga se prisjetili mnogi splitski političari i uglednici, a među njima je i vodeći čovjek lokalnog SDP-a.

- Otišao je jedan od najboljih među nama. Jedan od Splićana koji nije dijelio, nego gradio, spajao i činio ovaj grad gradom - piše Davor Matijević na svom Facebook profilu te usput iznosi prijedlog da što prije posvetimo jednu ulicu pokojnom Miličiću.

image

Jakša Miličić

Paun Paunović/Cropix

 Plodovi njegovog rada nas okružuju i jako bih volio kad bismo u spomen na vrijednosti i način kojima je gradio Split, inicijativu da jedna od naših ulica nosi njegovo ime, predstavnici svih stranaka Gradskog vijeća podnesu zajedno. On to zaslužuje, a naša djeca zaslužuju uzor kakav je on bio - zaključuje.

image
Facebook/Davor Matijević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:27