StoryEditorOCM
SplitZMIJA OTROVNICA

Javio se sin žene koju je danas ugrizao poskok kraj Vrgorca: ‘Sreća da je bio brat u blizini‘

Piše I. P.
1. svibnja 2024. - 22:09

U utorak, u jutarnjim satima, rekao je sin žene koju je ugrizao poskok, majka je nešto iza deset sati ujutro krenula u vrt. Na nogama je imala tenisice i čarape. U jednom trenutku osjetila je ugriz za gležanj i dakako odmah postala svjesna kako ju je ugrizla otrovnica.

Vidjela je poskoka koji se uvlačio u kamenu gomilu. Ne zna je li stala nogom na otrovnicu ili je poskok bio tu u neposrednoj blizini kuda se žena kretala. Sva sreća da je kod kuće bio drugi sin koji je "trimerao" travu u blizini, pišu 24sata

- Majka je rekla bratu da ju je ugrizao poskok kojeg je vidjela i koji se "uvukao" u gomilu. Bila je smirena, nije stvarala paniku. Brat je sa automobilom majku iz Mijaca gdje živimo odvezao u Dom zdravlja u Vrgorac, a onda su je oni kolima Hitne pomoći prebacili u Split gdje su joj dali terapiju, protuotrov - rekao je sin nesretne žene čije je stanje stabilno. Ona se nalazi na odjelu infektologije KBC Split.

Ove godine zbog iznimno blage zime otrovnica ima dosta u selima Dalmatinske zagore gdje su posebno opasni poskoci i riđovke. 

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 21:15