StoryEditorOCM
Crna kronikaIzašao iz pritvora

HDZ-ovac o udaranju djelatnika Čistoće u Drnišu: ‘Nisam ga šakom u glavu, nego sam mu dao trisku‘

Piše Marko Podrug
17. svibnja 2024. - 14:25

Ante Pijuk, predsjednik HDZ-a Općine Ružić i bivši općinski načelnik, javio nam se nakon izlaska iz pritvora u Drnišu. Ondje je, naime, prespavao nakon što ga je Ivan Cigić, djelatnik Gradske čistoće Drniš, prijavio policiji za fizički napad.

- Prekršajno sam prijavljen zbog remećenja javnog reda i mira i platio sam kaznu od 400 - rekao nam je Pijuk, tvrdeći da opisu nemilog događaja, koji se dogodio u četvrtak pred zgradom Gradske čistoće Drniš, a što nam je danas prenio napadnuti Ivan Cigić, ima gomila neispravnih činjenica.

- Prvo ću reći da ga nisam udario šakom u glavu, kako Cigić tvrdi, već je dobio plesku, odnosno trisku - tvrdi Pijuk.

Podsjetimo, sukob vozača Čistoće Cigića i lokalnog HDZ-ovog čelnika Pijuka nastao je kada se Pijukova majka požalila da joj Cigić u srijedu ujutro nije ispraznio žutu kantu za plastiku. Napadnuti komunalac tvrdi da mu potom Pijuk prvo telefonski prijetio, a potom ga je jutro poslije i fizički napao. Rezultat su ozljede glave, Schanzov ovratnik i pritvaranje Pijuka.

Lokalni čelnik HDZ-a nokautirao djelatnika Gradske čistoće Drniš: ‘Nisam mu majci ispraznio žutu kantu‘

- Dotični gospodin već niz godina glumi kauboja. Moja mater je jako bolesna žena, ima artritis i s takvim bolesnim nogama trčala je za kamionom koji je nije htio pričekati da iznese žutu kantu. Vikala je za njima, ali Ivan Cigić nije htio stati. S drugim djelatnicima nikad nemamo problema, jedino s njim. Svi znaju zašto mu se tako žuri, treba požuriti u kafić na Konjevratima i ispijati kavu dva-tri sata u radnom vremenu. Poslije je nazvao moju majku i bio jako bahat, a još je i snimao razgovor bez njenog znanja i u pravu je kad kaže da sam ga nazvao udbašem - objašnjava Ante Pijuk.

Pijuk tvrdi da je u četvrtak ujutro, kad se incident dogodio, on imao namjeru razgovarat s direktorom da mu se požali na rad Ivana Cigića, no ovaj ga je, kaže, ugledao, izašao iz kamiona, krenuo prema meni i počeo mi nešto objašnjavati. 

- Tada sam mu opalio trisku, iako je on svjedoke nagovarao da na policiju kažu da je dobio šaku u glavu - kaže na kraju Pijuk.

 

31. svibanj 2024 16:35