StoryEditorOCM
LifestyleOMILJENI PAR

Počelo je kao marketinški trik, pa preraslo u pravu ljubav: Romansa sudionice Eurosonga i Dražena Petrovića

Piše I. P./SD
10. svibnja 2024. - 13:21

Sanja Doležal karijeru je započela 1981. godine u grupi Prva ljubav. Tijekom rada na drugom albumu upoznala je Rajka Dujmića, koji ju je pozvao da pređe u Nove fosile.

S Novim fosilima 1987. predstavljala je Jugoslaviju na Euroviziji u Bruxellesu, s pjesmom "Ja sam za ples".Tad su osvojili visoko četvrto mjesto.

Jedna od prvih velikih ljubavi pjevačice bio je Dražen Petrović.

Iako su Novi fosili bili popularni i punili dvorane, menadžer Zoran Škugor ispričao je da je shvatio da hitovi nisu dovoljni za ostanak na vrhu. Zato je smislio kako dodatno skrenuti pažnju na grupu predloživši marketinški trik - da obmane javnost da je Sanja u vezi s Draženom, a oboje su pristali, piše Glossy.

Upoznao ih je u zagrebačkom Klubu Šibenčana, a sa Sanjom su na sastanak došli Draženovi mama Biserka i tata Jole. Dražen je počeo dolaziti na Sanjine koncerte, a ona je išla na Cibonine utakmice i uskoro su se zbližili i postali prijatelji. Međutim, izrodilo se iz svega i nešto više jer su se u međuvremenu zaljubili, a veza je trajala oko godinu dana.

- Imala sam tad 22 godine, a u tim godinama kad voliš, stvarno voliš - rekla je Sanja o ljubavi s Draženom.

Par se nije krio, pa su ih viđali kako šetaju držeći se za ruke, a Zagrepčani su im prilazili i izražavali svoje želje da se vjenčaju i dobiju djecu.

Imala je Sanja i probleme zbog ljubavi s najpoželjnijim dečkom, pa joj je tako jedna Draženova obožavateljica jednom prilikom probušila gume na autu.

image
Biljana Gaurina/Cropix

Ipak, zbog razdvojenosti i Draženovih čestih putovanja, kao i Sanjinih 200 koncerata godišnje, par se rastao 1986, ispričao je Škugor.

Dražen i Sanja ostali su bliski, viđali su se prijateljski, izlazili na ručkove i ostali u odličnim odnosima, pa je Dražen i kasnije dolazio na koncerte Novih fosila.

- Bio je zaista poseban. Strašno sam doživjela njegov odlazak. Još mi je teško pomisliti da ga više nema. Sjećam se našeg posljednjeg susreta na jednom koncertu - rekla je pjevačica nakon košarkaševe prerane smrti.

01. lipanj 2024 02:52