StoryEditorOCM
NogometCarević nezadovoljan viđenim

Zrinski se opet izvukao u sučevoj nadoknadi. Pobjedonosni gol zabili iz zaleđa?

Piše Marko Crnjak/SN
12. svibnja 2024. - 20:21

Jarun - Zrinski Osječko 1:2 (Ibanez 29./Dogan 2., 90.+5)

Najavljivali su u Jarunu da bi mogli "podmetnuti nogu" nekom od lovaca na važne bodove, a zamalo su to i učinili nogometašima Zrinskog. No, slavonska momčad još jednom je pokazala da ima "sto života" i u samom foto finišu stigla do troboda na račun 2:1 pobjede. Među stotinu gledatelja na tribinama našao se i Mario Carević, trener Šibenika koji je na kraju 30. kola ipak samo dvije noći spavao kao vodeći, pišu Sportske novosti

Nije dugo trebalo čekati na prvi pogodak, Zrinski je poentirao već u prvoj akciji. Dominik Dogan dobio je loptu na rubu 16-erca, brzim okretom stvorio prostor za udarac i desnicom neobranjivo opalio u desni kut. Početak, ali ne i nastavak iz snova za goste iz Slavonije. Skuhali su još jednu opasnost Unušićevim ubačajem kojeg je otklonio Smoljo, a onda je Jarun zaredao nekoliko prijetnji.

Muhamed Alghoul u 9. minuti okušao je goste labavim udarcem, nedugo zatim Mađarić je s 15-ak metara potegnuo u blok, da bi ubrzo još jednom pokušao Alghoul, ali izvan okvira. Računao je Zrinski da će im kvalitetna organizacija i bez lopte pružiti sigurnost, no popustio je u 29. minuti. Grdenić je poslao dugo dodavanje gotovo pa s centra, lopta je bila previsoka za Bilobrka, no spustila se na nogu Ibaneza, koji ju je preusmjerio u mrežu za izjednačenje. U 37. Horvat je mogao vratiti prednost Zrinskog, ušao je u gol šansu nakon proigravanja Dogana, no Smoljo mu je u posljednji tren skinuo loptu s noge.

Jarun je otvorio drugo poluvrijeme sjajnom šansom za Alghoula, dobio je nisku loptu od Grdenića s desne strane i s 10-ak metara prebacio vrata. Uslijedio je pokušaj Patricka Stanića, koji je potegnuo s distance i ozbiljno ugrozio Sajka, ali golman Jaruna uspio je izbaciti loptu u korner. U znatno boljoj poziciji bio je Svržnjak u idućoj akciji, opucao je s 10-ak metara, no preslabo je to izgledalo i Sajko lako hvata u ruke.

Dva puta su potom zaprijetili gosti preko Dogana, a poslije i Jelavića, ali oba udarca lete preko gola. Otprilike će tada i Ibanez, koji je već bio na klupi, u 84. minuti zaraditi crveni karton zbog žestokih prigovora na sudačke kriterije. U završnici je Zrinski krenuo u maksimalni pritisak, sijevali su udarci Jelavića, koji je u 86. minuti uzdrmao gredu. A onda, nadoknada i - trenutak utakmice! Zrinski izvodi "dugi aut", a Dogan fantastično reagira na proslijeđenu loptu glavom da bi rasporio mrežu Sajka. Svi igrači s klupe utrčali su na travnjak, velika fešta Slavonaca mogla je početi. Ostat će samo pitanje je li Dogan u ključnom trenutku bio u nedozvoljenoj poziciji... Po dosad viđenim snimkama, izgleda da je bio u zaleđu.

 

 

 

01. lipanj 2024 22:36